Djoković ipak igra u Pekingu

Iako je ranije bilo objavljeno kako će prvi reket svijeta, Novak Đoković propustiti turnir serije 500 u Pekingu zbog povrede, čini se da bi ipak moga zaigrati na ovom turniru.

Đoković je povrijedio leđni mišić još na US Openu koji je i osvojio. Povreda se dodatno pogoršala prošli vikend tokom polufinala Davis Cupa u kojem je Srbija ugostila Argentinu. Đoković je morao predati meč Juanu Martinu del Potru čime je Argentina došla do presudnog trećeg boda.

Iako se u početku činilo da će prvi svjetski reket morati pauzirati četiri sedmice, čini se da oporavak teče bolje od očekivanog. Potvrdio je to i Đokovićev stric Goran za službenu web-stranicu pekinškog turnira na kojem bi njegov nećak trebao braniti naslov.

- Novak se povrijedio i mora mirovati, ali navijači u Pekingu ne moraju biti zabrinuti. Radi se o lakšoj povredi i Novak će se sigurno pojaviti na China Openu - poručio je Goran Đoković.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.