Nadal spreman biti zamjena

Davis Cup: Zbog velikih napora koje mu je donio nastup na US Openu Rafael Nadal je fizički iscrpljen, zbog čega je neizvjestan njegov nastup za reprezentaciju Španije u meču protiv polufinala protiv Francuske koji se igra sljedećeg vikenda. Ipak, u maniru velikog sportiste Nadal je izjavio kako je spreman biti zamjena ukoliko selektor Albert Kosta smatra da on nije dovoljno spreman za nastup.

"Mi smo tim i neću igrati ukoliko selektor misli da je neki od saigrača u boljoj formi od mene", rekao je Nadal.

On je dodao da se ne osjeća iscrpljeno posle finalnog duela US Opena, koji je izgubio od Novaka Đokovića.

"I bez mene, Španija je velika teniska sila, jer posjeduje najbolje svjetske igrače. Posljednje tri nedjelje igrao sam na najvišem mogućem nivou, ali na sreću, nisam fizički iscrpljen", rekao je Nadal, koji se danas pridružio saigračima Davidu Fereru, Fernandu Verdasku i Felisijanu Lopezu.

Drugi teniser svijeta je propustio nekoliko Dejvis kup susreta zbog povreda, a nije igrao ni prošle godine, kada je Španija sa 5:0 poražena u četvrtfinalu od Francuske.

Španci su izabrali da se igra na njihovoj omiljenoj podlozi - šljaci, što praktično znači da su favoriti za ulazak u finale, budući da će Francuzi nastupati bez Gaela Monfisa.

U drugom polufinalu sastaće se branilac titule Srbija i Argentina.

Duel između Španije i Francuske igra se od 16. do 18. septembra u Kordobi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.