Španija-Francuska: Nadal i Gasquet otvaraju dvoboj

Davis Cup: Četiri dana nakon poraza od Novaka Đokovića u finalu US Opena, na tvrdoj podlozi, Rafael Nadal će opet na teren, i to na zemlji, na kojoj će španjolska Davis Cup reprezentacija ugostiti Francusku u polufinalu Davis Cupa…

Nadal će u prvom meču susreta u Cordobi zaigrati protiv Richarda Gasqueta. Nakon njih, snage će odmjeriti David Ferrer i Gilles Simon.

Najbolji francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga nije prijavljen za pojedinačnu konkurenciju, već samo za parove, zajedno s Michaelom Llodrom. Suprotstavit će im se Fernando Verdasco i Feliciano Lopez.
U nedjelju bi trebali igrati Nadal i Simon, odnosno Ferrer i Gasquet.

Prošle godine, kada su Francuzi kao domaćini deklasirali Španjolsku u četvrtfinalu s 5-0, Nadal nije bio u sastavu Španjolske.

Španjolci nisu izgubili u Davis Cupu kao domaćini još od 1999. godine. Osvojili su četiri naslova pobjednika, 2000. godine, 2004., 2008. i 2009. godine. Francuzi su, pak, prikupili devet naslova, ali zadnji od njih još 2001. godine.

U drugom polufinalu igraju Srbija i Argentina.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.