J.Afrika-Hrvatska 1-1 nakon prvog dana

Marin Čilić je bez imalo problema donio Hrvatskoj izjednačujući bod na gostovanju u Južnoafričkoj Republici u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa. Čilić je bio izraziti favorit protiv Izaka van der Merwea, ali bez obzira na to, slavio je čak i lakše od očekivanja, bez gubitka gema prije nego mu je suparnik predao kod dva seta zaostatka. Razlog je ozljeda ručnog zgloba...

U četvrtak su na ždrijebu bili nominirani Nikola Mektić i Antonio Veić, ali kako se u taj meč ulazi s 1-1 nakon današnjeg poraza Ivana Dodiga, parovi su dobili na dodatnoj važnosti, a u takvoj situaciji ipak je realno očekivati da će hrvatski izbornik promijeniti barem jednog člana tog para. Ili čak obojicu, ukoliko Ivan Dodig bude dovoljno svjež nakon što je u petak bio na terenu tri sata i 23 minute u prvom singlu dana.

Pravila Davis Cupa su takva da u hrvatskom taboru imaju vremena prespavati i ujutro vidjeti kakva je situacija s Dodigom, uz mogućnost promjene prijavljenog para najkasnije sat vremena prije meča, koji počinje u 13 sati. S obzirom da bi Ivan mogao biti potreban i u nedjelju u potencijalno odlučujućem petom meču ovog dvoboja, Prpić će morati dobro odvagnuti što je najbolje kako se ne bi ponovio "njemački slučaj".

Podsjetimo, ranije ove godine u prvom kolu Svjetske skupine protiv Nijemaca u Zagrebu Hrvatska je bila u sličnoj poziciji. Dodig je prvog dana igrao iscrpljujuć meč i izgubio od Philippa Kohlschreibera, dan kasnije ostao je praznih ruku i u paru s Ivom Karlovićem, u pet setova protiv kombinacije Kas/Petzschner, da bi u nedjelju bio toliko iscrpljen da nije mogao igrati posljednji singl. Karlović je uskočio i doživio poraz od Petzschnera, za njemačko slavlje s 3-2.

Prisjećajući se tog ogleda, Hrvatska bi i ovog puta mogla biti na skliskom terenu, bez obzira što Južnoafrikanci nemaju tako kvalitetnog drugog igrača. Hoće li izbornik probati s Mektićem ili Veićem u paru, ili možda obojicom, bacajući sve na kartu nedjeljna dva singla, ili će s najjačim snagama ući u subotnje parove, pa kako ispadne, doznat ćemo u subotu najkasnije oko podneva.

JAR - Hrvatska 1-1:
Čilić (Hrvatska) - Van der Merwe (JAR) 6:0, 6:0, predaja Van der Merwea.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.