Del Potro se nada novom izenenađenju

Davis Cup: Od 2. do 4. decembra ove godine igra se finalni duel Svjetske grupe Davis Cupa. Na megdan Španjolcima dolaze Argentinici. Španci su izraziti favoriti u ovom duelu, ali se Argentinci nadaju da mogu ponoviti iznenađenje iz Beograda kada su savladali aktuelnog osvajača Davis Cupa, reprezentaciju Srbije.

Španija je dobila sva tri dosadašnja međusobna dvoboja, zadnji od njih također u finalu, u Mar del Plati 2008. godine.

- Meč se igra na zemlji, a Rafael Nadal je kralj zemljane podloge. Bit će to jako kompliciran meč za nas. Ipak, finala su uvijek posebna i drukčija. Nadam se da ćemo stići u Španiju u dobroj formi i sa četvoricom igrača koji će tih dana igrati na najvišoj razini – izjavio je 13. teniser svijeta Juan Martin del Potro, koji je svojoj reprezentaciji donio oba pojedinačna boda u pobjedi nad braniteljem naslova Srbijom u beogradskom polufinalu.

- Španija je favorit. No, ukoliko ćemo doputovati u Španiju s pravim pristupom, možemo isporučiti dobar rezultat. I u Srbiju smo krenuli iznenaditi domaćina i uspjeli u tome. Nadam se da možemo ponoviti to i u finalu.


U Beogradu su u igri parova za Argentinu zaigrali Juan Ignacio Chela i Juan Monaco, ali su izgubili u tri seta od Viktora Troickog i Nenada Zimonjića. Najbolji argentinski igrač u parovima, Eduardo Schwank, nije bio pozvan za meč sa Srbijom, iako neki smatraju da bi trebao biti u sastavu Davis Cup reprezentacije.

- Parovi su element na kojem moramo najviše raditi za finale – rekao je kratko Del Potro.

Inače, Argentincima će to biti četvrti finale Davis Cupa, ali još nikada nisu bili pobjednici. Španci su, pak, dominirali zadnjih godina. Osvojili su Davis Cup 2000., 2004., 2008. i 2009. godine, a kao domaćini nisu izgubili još od 1999. godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.