Murray najavio moguć štrajk tenisera

Nakon što je Rafael Nadal digao glas pobune protiv ATP odnosno ITF kalendara, nezadovoljstvo se širi i među ostalima. Tako je britanac Andy Murray najavio mogućnost štrajka najboljih tenisera kao načina da se zvaničnici natjeraju na promjene.

On je u ponedeljak rekao da je moguć štrajk igrača koji su nezadovoljni kalendarom Udruženja teniskih profesionalaca (ATP).

 "Štrajk je moguć, jer mi je nekoliko tenisera već reklo da se ne plaše da preduzmu takav korak", naveo je polufinalista US Opena. Murray je napomenuo da će se teniseri uskoro sastati sa predstavnicima ATP i Međunarodne teniske federacije (ITF) kako bi se razgovoralao o eventualnim promenama kalendara.

 "Ako ne bude postignut kompromis, jednostavmno ćemo napustiti sastanak. Ono što zelimo nije ništa pretjerano - svega par sedmica više pauze tokom godine", rekao je Murray. Finalisti US Opena Nadal i Novak Đoković su svega nešto više od tri dana posle meča za titulu na ovom takmičenju  morali da se odazovu pozivima selektora Davis Cup reprezentacija. Španija i Srbija koje su igrale polufinalu prestižnog takmičenja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.