Malezija: Troicki i Tipsarević u polufinalu

Drugi reket Srbije Viktor Troicki plasirao se u polufinale ATP turnira u Kula Lumpuru "Malezija Open" posle pobede nad Dmitrijem Tursunovim rezultatom 2:0 (6:4, 6:4). Srbin će se u borbi za finale sastati sa Markosom Bagdatiom, koji je savladao Jirgena Melcera (6:3, 7:6), a samim probojem među četiri najbolja tenisera na ovom turniru Viktor je inkasirao 44.150 dolara i 90 ATP poena. Troicki je ujedno nastavio perfektan niz rezultata protiv Rusa, 41. igrača na rang listi, koga je pobijedio četvrti put u njihovom četvrtom međusobnom duelu.


Janko Tipsarević pridružio se Viktoru Troickom u polufinalu Malezije Open, pošto je Nikolaj Davidenko zbog problema sa kukom morao da preda meč u prvom setu pri rezultatu 3:1 u gemovima za srpskog tenisera.

Tipsarević je dobio prvi gem, Rus je uzvratio u sljedećem, ali onda u trećem gemu kod 30:30 osjetio je oštar bol u kuku i zatražio medicinski tajm-aut. Od ljekara nije imao mnogo pomoći, pošto je odmah izgubio dva gema i bio primoran da preda meč.

Preostali polufinalisti su Marcos Bagdhatis koji je savladao Jurgena Melzera, te Japanac Kei Nišikori.

Nagradni fond turnira "Malezija Open" iznosi 850.000 dolara, a pobedniku će pripasti 155.000 dolara i 250 ATP poena.

Malezija Open - Parovi polufinala:


Janko Tipsarević - Kei Nišikori
Viktor Troicki - Marcos Bagdhatis

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.