Ko su najplačeniji teniseri po Forbsu?


Švajcarac Rodžer Federer prvi je na listi najplaćenijih tenisera sveta jer je za poslednjih godinu dana zaradio 47 miliona dolara. Magazin Forbs objavio je listu 10 najplaćenijih tenisera a Novak Đoković je na četvrtom mestu sa prihodom od 18 miliona dolara.
Forbs je u prihode uračunao kako zarade na turnirima, spozorstva i druge naknade koje su teniserima isplaćene u periodi od jula prošle do jula ove godine.
Rodžer Federer (30) - 47 miliona dolara
Federer je u 2011. godini osvojio samo jedan turnir iako mu je od 2003. godine prosek bio osam osvojenih turnira godišnje. Bez obzira na to, njegovi prihodi nikada nisu bili veći. Jedini je od tri promotera – šamiona kompanije Džilet (Gillette) sa kojim je obnovljen ugovor. Kompanija je odlučila da odustane od Tajgera Vudsa i Tjeri Anrija kao promotera.  
Rafel Nadal (25) – 31 milion dolara
Tokom protekle godine potpisao je ugovore sa kompanijama Bakardi i Armani ali Nike ipak ostaje njegov najveći sponzor.
Marija Šarapova (24) - 25 miliona dolara
Ruskinja se uspešno oporavila od povreda i vratila u vrh svetskog tenisa nakon što je 2009. godine pala na 126. mesto.
Novak Đoković (24) - 18 miliona dolara
Đoković je od učešća na turnirima tokom poslednjih godinu dana zaradio 11 miliona dolara. On je početkom 2010. godine potpisao desetogodišnji ugovor sa italijanskim proizvođačem sportske odeće kompanijom Sergio Tacchini.
Endi Marej (24) - 13,5 miliona dolara
Najveći sponzor najboljeg britanskog tenisera je kompanija Adidas od koje dobija 4 miliona dolara godišnje. Promoter je i za Head i RBS.
Endi Rodik (28) - 13 miliona dolara
Poslednji Amerikanac koji je osvojio US Open 2003. godine. Potpisane ugovore trenutno ima sa kompanijama Lakosta, Sap, Babolat i Lagader.
Karolina Voznijacki (21) - 12,5 miliona dolara
U proteklih godinu dana potpisala je nove ugovore sa kompanijama Oriflejm, Joneks (Yonex) i Komped (Compeed) ali ipak je najveći ugovor onaj sa proizvođačem sportske opreme Adidas koji joj je čak isplatio i veoma unosan bonus nakon što se našla na prvom mestu ATP liste.
Venus Vilijams (31) - 11,5 miliona dolara
Povrede su sprečile Venus da igra više od 10 mečeva u 2011. godini pa je to uticalo da drastično padne na ATP listi.  Uprkos tome i dalje ima potpisane ugovore sa kompanijama Wilson, Electronik Arts, Kraft, Ralf Loren i Tide. Takođe ima i svoju modnu kolekciju.
Kim Klajsters (28) - 11 miliona dolara
Prošlu godinu završila je sa dodatnim prihodom od 3,5 miliona dolara za osvajanje šamionata i turnira. Ove godine zbog povrede nije učestvovala na US Openu.
Serena Vilijams (29) - 10,5 miliona dolara
Zaštitno je lice kompanija Najk (Nike) Wilson, Hewlet Packard, Kraft...  

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.