Carlos Moya otvara akademiju

U subotu, 17. septembra, španski teniski as Carlos Moya otvara tenisku akademiju u madridskom Santo Domingu.

Nekadašnji "Umaški kralj", koji je objavio igračko povlačenje s teniskih terena 17. novembra prošle godine, otvorit će tenisku školu zajedno s prijateljem Robertom Carreterom, danas 36-godišnjim bivšim španskim profsionalcem koji je 1996. godine držao 58. mjesto liste najboljih svjetskih tenisera.

- Pokrećem prekrasan projekt. Nadam se da ću biti u stanju podijeliti vlastito znanje s talentima koji će pokušati ostvariti teniske karijere, ali također i s ljudima koji žele igrati tenis iz zabave. Radujem se pokušaju formiranja jedne od najboljih teniskih škola na svijetu u prekrasnome kompleksu Sano Domingo Club Sociala – rekao je pobjednik Roland Garrosa iz 1998. godine dodavši:

- Znam da roditelji svojoj djeci žele dati najbolje. Kada ih budu ostavljali ovdje, mogu biti sigurni da ćemo ih naučiti da poštuju druge ljude, da rade naporno i da se znaju natjecati. Nije važno što će ko od tenisa željeti dobiti; važno je da ćemo svi zajedno dijeliti osnovne teniske vrijednosti – završio je otac jednogodišnje Clare.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.