Indian Wells 2012: ATP žrijeb

Prvi Masters sezone BNP Paribas Open Indian Wells na programu je od 8.3- 18.3.2012. godine. Turnir se igra na tvrdoj podlozi s nagradnim fondom od $ 4,694,969. Branilac titule je Novak Đoković.

Analiza žrijeba:

Prvi reket sveta Novak Đoković pred sobom veoma lak žreb i ne bi trebalo da ima problema sve do potencijalnog polufinala i finala.

Đoković se nalazi na istoj polovini žreba sa Viktorom Troickim, kao i Andy Murrayem, ali bi sa nekim od njih mogao da se sastane tek u polufinalu. To ujedno znači da Rafael Nadal i Rodžer Federer u suprotnoj polovini i da bi duel sa nekim od njih dvojice mogao da ga čeka tek u borbi za titulu.

Novaka Đokovića u drugoj rundi čeka bolji iz duela dvojice kvalifikanata, a projektovanim žrebom u trećem kolu bi mogao da igra protiv Kevina Andersona iz Južnoafričke republike, a u osmini protiv Nemca Florijana Majera ili Rišara Gaskea iz Francuske. Tek u četvrtfinalu bi mogao da naiđe na malo teži posao, pošto su mu potencijalni protivnici Španac Nikola Almagro, Kei Nišikori iz Japana, domaći teniser Andy Roddick i Čeh Tomaš Berdih.

Rafaela Nadala u drugom kolu čeka duel sa boljim iz susreta Kolumbijca Alehandra Falje i Leonarda Majera iz Argentine. Na putu do polufinala, Nadal ima sunarodnike Marsela Granoljersa i Felisijana Lopesa, kao i Tipsarevića ili Congu.

Janko Tipsarević će u drugoj rundi igrati protiv pobednika duela Australijanca Bernarda Tomića i Žila Milera iz Luksemburga, dok Troickog čeka meč protiv boljeg iz susreta domaćeg tenisera Rajana Hersiona i Flavija Ćipole iz Italije. Troicki bi već u trećem kolu mogao da se susretne sa Murray, dok Tipsarević ima malo lakši posao. U slučaju da uspešno pređe prvu prepreku, mogao bi da igra protiv Marina Čilića, a potom Žo-Vilfreda Conge iz Francuske ili Čeha Radeka Štepaneka. Potencijalnim žrebom, sa Nadalom bi mogao da se sastane u četvrfinalu.

Znatno teži posao imaće Roger Federer, koji će za protivnika imati pobednika duela Rusa Dmitrija Tursunova i domaćeg tenisera Denisa Kudlaa. Potom bi mogao da igra protiv Kanađanina Miloša Raonića, Austrijanca Jirgena Melcera ili Gaela Monfisa iz Francuske, Argentinca Huana Martina del Potra ili Španca Davida Ferera. Federer ubjedljivo ima najteži žrijeb.


ATP-Indian-Wells

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.