Federer preko Tsonge u polufinale

US Open 2011: Švicarski teniser i treći nositelj posljednjeg grandslama sezone Roger Federer ostvario je sigurnu pobjedu u posljednjem četvrtfinalnom meču koji se kasno sinoć igrao.

Roger Federer pobijedio je Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu 6-4, 6-3, 6-3 u meču koji je bio prekinut u prvom setu zbog kiše oko sat i pol vremena. Time se revanširao Tsongi za dva poraza koja je od njega pretrpio u zadnja dva meča ove godine, uključujući i onaj u četvrtfinalu Wimbledona, kada je Tsonga zaostatak 2-0 u setovima okrenuo u svoju pobjedu. Federer sada ima 5-3 u pobjedama protiv Tsonge.

U trećem setu, kod rezultata 2-2, Tsonga je imao break-loptu koju nije iskoristio.

"Prošao mi je tada kroz glavu meč u Wimbledonu, pitao sam se hoće li se dogoditi isto kao i u Wimbledonu. Ovoga puta to nisam dopustio. Igrao sam sjajno. Vrlo sam zadovoljan sa svojom igrom i kretanjem. Uživam na terenu i u podršci gledatelja", izjavio je Federer, koji je od 2003. do 2008. godine osvojio pet uzastopnih naslova u New Yorku, a ovo mu je osmi uzastopni polufinale na US Openu.

Federer i Đoković igrat će petu godinu zaredom na US Openu. Švicarac ima 3-1 u pobjedama, ali lani je slavio Đoković, nakon što je Federer propustio dvije meč-lopte.

Ukupno Federer ima 14-9 u pobjedama protiv Đokovića. Ove godine je Srbijanac dobio prva tri meča, a Federer ga je svladao u polufinalu Roland Garrosa, zaustavivši tako Đokovićev niz od 43 uzastopne pobjede ove sezone.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.