Stosur i Williams u finalu US Opena 2011

US Open 2011: Finale u ženskom singlu na ovogodišnjem posljednjem grandslamu sezone igraće američke teniserke, Serena Williams i Samantha Stosur. One su u polufinalnim mečevima bile uspješnije od Caroline Wozniacki odnosno Anglike Kerber.

Serena Williams - Caroline Wozniacki 6-2, 6-4
Samantha Stosur - Angelique Kerber 6-3, 2-6, 6-2 

U okršaju bivše i sadašnje najbolje teniserke na WTA listi, Williams je u potpunosti dominirala i Dankinji nije dala ni šansu da je ugrozi. Amerikanka je zbog bolesti opasne po život veći dio ove godine odsustvovala sa terena, ali je u Njujorku pokazala da je taj period iza nje i sasvim zasluženo će se boriti za svoju četvrtu titulu na US Openu. Američka teniserka je na poslednjem Gren slemu prethodno trijumfovala 1999, 2002. i 2008. godine.

Iako su mnogi očekivali lak prolaz Samanthe Stosur u finale, Australijanka se dosta pomučila protiv Angelike Kerber iz Njemačke. Posle relativno lako osvojenog seta, na isti način Stosurova je dozvolila Kerberovoj da se vrati, ali je u odlučujućem setu spriječila iznenađenje. 27-godišnja australijska teniserka tako je postala prva Australijanka posle Vendi Turnbul i 1977. godine koja će igrati u finalu US Opena.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.