US Open 2011 : Federer bolji od Čilića

Nekada najbolji teniser svijeta Roger Federer bio je bolji od Marina Čilića sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:2 Ovaj meč odigran je u četri seta Čilić je uspio oduzeti Federeru samo jedan set. Ovo je ujedno i prvi set što ga je Čilić oduzeo Federeru u njegovoj karijeri. 

Čilić je pružio jak otpor Švajcarcu, a presudni trenutak meča bio je deseti gem trećeg seta, kada je 27. nosilac na set lopti za Federera odservirao duplu grešku.

Rodžer će u sledećem kolu igrati sa boljim iz okršaja Argentinca Huana Monaka i Tomija Hasa iz Nemačke.

Čilić je počeo meč agresivno, hvatao je loptice u penjanju i, prema očekivanjima, forsirao bekhend rivala. Hrvat je takvom igrom došao do tri vezane brejk lopte u ranoj fazi prvog seta, ali nije uspeo da ih realizuje. Federeru obično u takvim momentima proradi servis, sada to nije bio slučaj, ali 27. nosilac nije iskoristio dobre prilike za napad u toku poena.

Kazna je ubrzo stigla – Švajcarac je ubrzao ritam, realizovao drugu priliku za brejk i do kraja je bez većih poteškoća sačuvao prednost za vođstvo u setovima.

I u drugom setu hrvatski teniser prvi je došao do šanse za brejk – lepo je izgradio poen, ali je zakucao smeč u mrežu.

Ovoga puta Čilić nije posustao, smanjio je broj grešaka i uspeo da dođe do dve uzastopne set lopte u desetom gemu – Rodžer je prvu neutralisao odličnim napadom, ali je u sledećem poenu Čilić ’insajd aut’ forhendom pogodio liniju i izjednačio u setovima.

Početak trećeg seta bio je turbulentan – teniseri su razmenili brejkove na startu, potom su propustili još po jednu šansu za brejk u naredna dva gema, a zatim su se igrači konsolidovali u gemovima na svoj servis.

Tako je bilo sve do desetog gema, kada je Federer strpljivom igrom došao do set lopte. Tada je sudija Paskal Marija opomenuo Čilića da je potrošio previše vremena između dva poena, a to je negativno uticalo na hrvatskog tenisera koji je napravio duplu grešku i poklonio set Federeru.

U trećem gemu četvrtog seta Rodžer je napravio brejk, a nedugo zatim je fantastičnim servisom anulirao brejk šansu Čilića, To je bio kraj, Federer je napravio još jedan brejk i završio meč trećom pobedom u isto toliko duela sa hrvatskim teniserom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.