US Open 2011: Janko Tipsarević u četvrt finalu

Janko Tipsarević bio je bolji od Huna Karla Ferera u četri seta sa 7-5, 6-7,7-5,6-2.Meč je potpuno bio izjednačen a samo nijanse su odlučivala tokom cijelog dueal.
Ovo je treći međusobni duel Španca i Srbija, a oba prethodna dobio je Ferero.
Janko je bolje otvorio duel, već u drguom gemu imao je dve brejk prilike, zatim je u četvrtom stigao do 'đusa', ali iskusni 31-godišnji Ferero uspeo je da sačuva servis.

Prve brejk šanse Ferero je dobio u sedmom gemu. Janko je prvu spasao dobrim drugim servisom, kod druge je odigrao veoma hrabro i agresivno i uspeo je da dobije često ključni gem za vođstvo od 4:3. Nisu propuštene prilike ostavile traga na Fereru pošto je osmi gem dobio bez izgubljenog poena, ali u sledećem je na identičan način uzvratio i Janko.

Što je meč više odmicao i Tipsarević i Ferero su sve bolje servirali. U 11. gemu Ferero je stigao do 30:30, ali usledila su dva jako dobra servisa srpskog tenisera. Veliku priliku Janko je imao u sledećem gemu i iskoristio je. Do set lopte je stigao pošto je fantastično stigao odličan drop šot Španca, a onda je sačekao neiznuđenu grešku rivala i zasluženo je dođao do vođstva od 1:0.

Drugi set počeo je sigurnim servisima oba tenisera, a Janko je nakon petog gema zatražio medicinsku pomoć zbog bolova u desnom kolenu. Nije se se u nastavku seta primećivalo da Tipsarević ima previše problema sa povredom kolena, pa je u osmom gemu stigao do prve brejk šanse u drugom setu.

Ferero je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i izjednači na 4:4. Do kraja seta nije bilo brejk prilika. U pauzi između 11. i 12. gema i Ferero je dobio medicinsku pomoć zbog žuljeva, a Janko je u narednom gemu ispustio 0:30 na servis rivala. U taj-brejku Ferero je bio bolji, bio je agresivniji i zasluženo je stigao do izjednačenja (7:3).

Neverovatno izjednačen duel nastavljen je i u trećem setu. Nije bilo brejka do devetog gema, a onda je Janko propustio dve šanse. Činilo se da će ga to skupo koštati, imao je Ferero u narednom gemu 0:30, ali Tipsarević je pokazao veliku mentalčnu snagu, dobio je taj i preostala dva gema i došao je ponovo do vođstva u setovima.

Na početku četvrtog seta Tipsarević je napravio dva brejka i tako poveo sa 4-1. Fererova igra se u potpunosti raspala što je iskoristio Tipsarević da meč privede kraju.
U četvrt finalu sastati če se sa pobjednikom meča Đoković- Dolgapolov.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.