US Open 2011 : Đoković u finalu

Meč između Rogera Ferera i Novako Đokoviča na US Openu odigran je u pet setova. Đoković se plasirao u finale tako što je bio bolji od Federera sa  7-6,6-4,-3-6,-2-6,5-7.

U prva četiri gema teniseri nisu imali nikakvih problema na svoj servis, a Novak je u petom gemu došao do 30:30 munjevitom bekhend paralelom. Pokušao je Đoković na isti način da osvoji i naredni poen, ali je promašio. Potom je Federer, koga u tom gemu nije služio prvi servis, odservirao as i poveo sa 3:2.

I u narednom gemu na servis Federera srpski teniser je došao do 30:30, ali je napravio jeftinu grešku forhendom, da bi Rodžer zatim ponovo napravio as sa 4:3.

Generalno nije bilo mnogo vatre u gemovima u prvom setu – obojica su bili nervozni i nisu uspeli ni do kraja da stvore nijednu priliku za brejk.
Ovaj set otišao je u tai-breajk koji je dobio Federer sa 9-7 i tako osvojio prvi set za vodstvo od 1-0.

u trećem gemu drugog seta Federer je novom neverovatnom bekhend paralelom došao do dve uzastopne brejk lopte. Prvu je Novak spasao izvrsnim servisom, a drugu nakon greške Federera.

Zatim je Đoković dva puta promašio prvi servis, a treći nosilac je dobio dva poena u nizu – prvi jer je Novak pogrešio nakon izuzetno niskog slajsa rivala, a na drugoj je Federer ponovo iskoristio pasivnost suparnika i napadom iz forhenda došao do brejka (2:1).

Novak je sjajnim riternima napravio brejk za 3:3, ali je zatim odigrao najlošiji gem u celom meču – počeo je duplom greškom, zatim je poslao lak forhend u aut, a do kraja gema je promašio oba prva servisa i izgubio oba poena (4:3).

Već tada osetilo se da je to prelomni momenat u drugom setu, a do kraja se to ispostavilo tačnim – Đoković je bio u grču, a Federer je maestralno priveo set kraju – 7:6, 6:4.

Federer je imamo vodstvo od 2-0 u setovima ali u trečem setu se odjednom "ugasio " te je Đoković uspio da osvaoji naredna dva seta bez većih problema. U trče i četvrtom setu Đoković je pravio brejk odma na početku pošto je oba seta Federer započinjao servom i uspjevao je do karaja da zadržava stečenu prednost i bez večih problema da dobije naredna dva seta.

Peti set krenuo je dobro za obojicu tenisera lako su dobijali svoje servise sve do 8 gema u petom setu kada je  Federer napravio brejk i poveo sa 5-3 te servirao za set  ali je Đoković uspio vratit brejk iako je Federer imao dvije meč lopte.Đoković je dobio svoj servis i tako došao do 5-5 u zadnjem setu. U narednom gamu Đoković je napravio brejak i sigurno meč priveo kraju zavrsivši peti set sa 7-5 za Đokovića .

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.