Ferrer bolji od Murraya

Roland Garros 2012: Španac David Ferrer plasirao se u polufinale teniskog grand slam turnira u Parizu, French Opena, pobjedom nad četvrtim reketom svijeta, Britancem Andy Murrayom sa 6-4, 6-7, 6-3 i 6-2. U polufinalu ga čeka njegov zemljak, Rafael Nadal, koji je danas bio bolji od još jednog Španca (N. Almagra).

Murray je tokom turnira imao mnogo problema sa leđima zbog čega je Ferrer u ovaj duela ušao kao favorit.

Uporni Španac uradio je upravo ono što se i očekivalo od njega – bio je strpljiv, do iznemoglosti je vraćao sve u teren i na kraju je sasvim zasluženo stigao do svog prvog polufinala na Rolan Garosu.

Čini se da je prvi set u ovom duelu bio izuzetno važan. Murray je iskoristio u tom delu samo jednu od sedam brejk lopti, a Ferrer je na drugoj strani dvije od četiri pretvorio u gemove.

U drugom setu Murray je uspio da se vrati i izjednači na 1-1 u taj-brejku, ali bilo je očigledno da ne može da izdrži tempo koji je omaleni Španac nametnuo. U preostala dva seta Ferer je jednostavno dobijao više dužih razmena udaraca dobio meč.

Do sada su Ferrer i Nadal odigrali 19 međusobnih mečeva, a Nadal je pobjeđivao čak 15 puta. Meč se igra u petak od 13 sati, a UŽIVO ga možete pratiti na LIVE STREAM linkovima na našoj stranici..

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.