Roland Garros 2012: Đoković-Federer UŽIVO

Roland Garros 2012 polufinale live: Polufinalni meč između Novaka Đokovića i Rogera Federera pogledajte u direktnom prenosu na našoj stranici ovdje u petak od 15:00 časova.
Oba tenisera i Đoković i Federer morali su igrati pet setova za plasman u polufinale Roland Garosa. Federer je igrao protiv Huan Martin Del Potra i jurio zaostatak od dva seta, dok je Đoković igrao sa Jo-Wilfred Tsongom i sačuvao čak četri meč lopte.

Novak Đoković ima 30 titula u karijeri, a pobjednik je ovogodišnja dva turnira i to Australian Opena i Mastersa u Miamiu. Osim toga, igrao je na turniru u Dubaiu gdje je zaustavljen u polufinalu od Murraya sa 2:0 u setovima, dok je na turniru u Indian Wellsu iznenađujuće poražen od Isnera rezultatom 2:1 i u finalu Monte Carla bolji je bio Nadal. Turnir u Madridu završio je porazom u četvrtfinalu od sunarodnjaka Tipsarevića rezultatom 2:0, dok je u Rimu izgubi meč finala od Nadala sa 2:0 u setovima. Prošle godine je osvojio deset turnira i to Australian Open, Dubai, Indian Wells, Miami, Beograd, Madrid, Romu, Wimbledon, Montreal i US Open.

Roger Federer u svojoj karijeri ima 74 osvojene titule i trenutno se nalazi na 3. mjestu ATP ljestvice. Ove godine je uspio osvojiti četiri turnira i to u Rotterdamu pobijedivši u finalu Del Potra, Dubaiu gdje je u finalu bio bolji od Murray, Indian Wellsu gdje je pobijedio domaćeg tenisača Isnera sa 2:0 i u Madridu gdje je u finalnom meču protiv Berdycha uspio nadoknaditi minus od jednog seta i slaviti pobjedu rezultatom 2:1. Na Australian Openu zaustavljen je u polufinalu od Nadala rezultatom 3:1, a u Miamiu eliminiran je u trećem kolu od Rodicka rezultatom 2:1. Na posljednjem Mastersu u Rimu izgubio je meč polufinala od Đokovića sa 2:0 u setovima.
Međusobni rezultat ove dvojice tenisača je 14:11 u korist Švicarca. Ovo je njihov drugi ovogodišnji susret, a prvi duel su imali u polufinalu Mastersa u Rimu gdje je slavio Đoković rezultatom 6:2 7:6. Prošle sezone odigrali su pet mečeva u kojima je Đoković slavio četiri puta, a Federrer je kao pobjednik izašao jednom. Đoković je bio bolji u polufinalu Australian Opena 7:6 7:5 6:4, zatim u finalu Dubaia 6:3 6:3, polufinalu Indian Wellsa 6:3 3:6 6:2 i polufinalu US Opena 6:7 4:6 6:3 6:2 7:5, dok je Federer bio bolji u polufinalu Roland Garrosa rezultatom 7:6 6:3 3:6 7:6. Ovom pobjedom Federer je prekinuo novakov niz nepobjedljivosti i zaustavio Đokovića na 43. dobijena meča u nizu.  Naravno da se u ovakvim mečevima očekuje rezultatska neizvjesnost, a pobjednika često odluči trenutak motivacije i raspoloženja svakog od igrača. Mnogo toga će ovisiti o tome kako će igrači ući u sami meč

3 komentara:

  1. Naprijed Roger, do nove titule....!

    OdgovoriIzbriši
  2. Federer dobija sigurno...

    OdgovoriIzbriši
  3. NO1E ĆE ĆE POBJEDITI,PREMDA NEĆE BITI GLATKO.

    OdgovoriIzbriši

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.