Roland Garos: Nadal - Ferrer uživo meč

Roland Garros 2012 polufinale live: Polufinalmi meč Roland Garosa između Rafaela Nadala i Davida Ferrera pogledajte u direktnom prenosu ovdje u petak od 13:00 časova.

Drugi polufinalni turnira u Parizu čine dvojica španskih tenisača Rafael Nadal i David Ferrer. Za prolaz u polufinale Nadal je bio bolji od  Nicolasa  Almagra rezultatom 3:0, dok je Ferrer bio bolji Andy  Murraya sa 3:1 u setovima. Nadal je jedini polufinalista koji nije izgubio set na turniru.

Ferrer je 6. igrač na ATP ljestvici. U dosadašnjoj karijeri ima 14 osvojenih titula od čega su tri iz ove godine kada je bio najbolji na turnirima u Acapulcu, Buenos Airesu i Aucklandu. Osim toga, ove godine nastupio je na Australian Openu gdje je poražen u četvrtfinalu od Đokovića, a u Indian Wellsu izgubio je meč trećeg kola od Istomina. Masters u Miamiu okončao je u četvrtfinalu još jednim porazom od Đokovića, a najlošiji rezultat ove sezone ostvario je u Monte Carlu, gdje je eliminiran već u drugom kolu od Belluccia sa 2:0. Nakon tog lošeg rezultata Ferrrer je stigao do finala turnira u Barceloni gdje je izgubio od Nadala, a turnir u Madridu završio je u četvrtfinalu porazom od Federera rezultatom 2:0. Još jedan poraz od Nadala zabilježio je u polufinalu turnira u Rimu, gdje je izgubio rezultatom 2:0 u setovima.

R. Nadal ima 49 osvojenih naslova u karijeri. Prošle godine osvojio je tri titule i to u Monte Carlu i Barceloni i Roland Garrosu. Ove godine nastupio je na Australain Openu i izgubio finale od Noleta rezultatom 3:2, a u polufinalu turnira u Dohi bolji od njega bio je Monfils sa 2:0. U polufinalu turnira u Indian Wellsu zaustavljen je od svog velikog rivala Federera sa uvjerljivih 2:0 u setovima, dok je u Miamiu predao meč polufinala Murrayu. Nakon toga osvojio je dva turnira za redom i to u Monte Carlu i Barceloni pobijedivši Đokovića i Ferrera, a na turniru u Madridu izgubio je meč trećeg kola od Verdasca. Na posljednjem Mastersu u Rimu bio je Bolji od Đokovića rezultatom 2:0.

Nadal i Ferrer su odigrali 19 međusobnih mečeva od čega je Nadalu pripalo 15 duela, dok su preostala četiri pripala Ferreru. Ove sezone odigrali su dva meča, a prvi od njih u finalu turnira u Barceloni, gdje je Nadal izašao kao pobjednik rezultatom 7:6 7:5 i na taj način obranio naslov iz prethodne sezone protiv istog protivnika. Drugi njihov susret bio je u polufinalu Mastersa u Rimu gdje je slavio također Nadal rezultatom 7:6 6:0. Prošle sezone odigrali su još dva meča u kojim su oba tenisača zabilježila po jednu pobjedu. Ferrer je bio bolji u četvrtfinalu Australian Opena rezultatom 6:4 6:2 6:3, dok se Nadal za taj poraz revanširao u finalu turnira u Monte Carlu gdje je slavio sa 6:4 7:5. Svakako da je Nadal veliki favorit protiv Ferrera, što pokazuje i njihov međusobni skor.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.