Djoković osvojio Madrid

novak djokovic
foto: FoNet
Đoković je 32. vezanom pobedom osvojio osmi turnir Masters serije u svojoj karijeri, treći u 2011. godini. Pobijedio je Nadala na njegovoj omiljenoj podlozi, prekinuo niz Španca od 37 pobjeda na šljaci i pobijedio ga u glavnom gradu njegove zemlje, u Madridu.

Posle pobjeda u finalima Indijana Velsa i Majamija, Đoković je treći put slavio protiv Nadala ove godine, deseti put u njihovom 26. meču.

Đoković od početka ove sezone ne zna za poraz, osvojio je šest turnira – Australijan Open, Dubai, Indijan Vels, Majami, Srbija Open i Madrid.

Novak Đoković - Rafael Nadal 7-5, 6-4.

Novak je sinoć krenuo uz dosta problema, već na prvom servis gemu je spasio dvije break lopte, ali je nakon toga odigrao tri gema u visokom ritmu za 4-0.Obično se večina tenisera u takvoj situaciji polako okreće narednom setu, ne i Nadal.Sa jednim break je došao na 4-2, 5-3.

U devetom gemu Nadal drugi put uzima servis Đokoviću i meč je gem kasnije na početku.U desetom gemu Đoković nije iskoristio tri set lopte. Nadal se vratio u meč, ali je vrlo brzo uništio sve ono dobro što je napravio do tog trenutka.Kod 6-5 na servisu Nadala, Đoković je stigao do tri set lopte, koristi prvu i vodi 1-0 u setovima.

Poen koji je odigrao Nadal u prvom gemu drugog seta dugo će se prepričavati u teniskim krugovima.Na servis Đokovića kod 0/30 Španjolac je okrenut leđima odigrao lob kroz noge, što je naravno publiku podiglo na noge, ni Đoković nije mogao ostati ravnodušan.

Nadal je napravio break, ali je Novak brzo uzvratio.Obojica tenisera čvrsto drže servis do desetog gema kada na red sa servisom dolazi Nadala.Đoković je osvojio dva poena, jedan bekhend winner za tri meč lopte.Prvu nije iskoristio, na drugoj je popustio Nadal i slavlje Novaka Đokovića i njegovih navijača je moglo početi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.