Turnir u Rimu: Đoković nastavlja s pobjedama

Drugi teniser svijeta pobjedio je u drugom kolu turnira u Rimu, Poljaka Lukaša Kubota sa 6:0, 6:2, i tako zabilježio 33. pobjedu bez poraza u 2011. godini, a 35. ukupno.
Naredni rival Đokovića u Rimu biće pobednik duela Filipo Volandri – Stanislas Vavrinka. Novak je prošle godine na turniru u Rimu ispao u četvrtfinalu, pa zbog toga ne brani preveliki broj poena u prestonici Italije.
Duel protiv Kubota Đoković je počeo sigurnim servis gemom. Iako je odčigledno počeo meč u laganom ritmu, srpski teniser je već u drugom gemu oduzeo servis Poljaku i tako odmah postavio stvari na svoje mesto. 

Kubot nije uopšte igrao loše na početku meča, nije ni Đoković briljirao, ali je samopouzdanjem dobijao većinu poena. U četvrtom gemu Novak je napravio još jedan brejk, koji je u narednom lagano potvrdio za 5:0. 

Đoković je u šestom gemu iskoristio i treću brejk loptu na meču, dobio je prvi set bez izgubljenog gema, a u istom ritmu nastavio je i u drugom. Kubot je do prvog gema stigao tek poslije 45 minuta, ali je Novak tada već vodio sa 6:0 i 3:0. Do kraja meča Poljak je uspio da dobije još dva gema i tako se časno oprosti od singl konkurencije u Rimu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.