Turnir u Rimu: Soderling spasio 3 meč lopte i Murray ide dalje

Soderlig se uspješno palsirao u treče kolo mastersa u Rimu, nakon dramatične pobjede nad Verdaskom. Verdasko nikako da povrati formu koja ga je krasili prošle godine.

Robin Soderling, Andy Murray i Tomaš Berdych uspješno su   otvorili nastupe za društvo prvih osam nositelja turnira u za sebe startnim dvobojima drugog kola Rima. No niti Soderling niti Murray na tom putu nisu imali nimalo lagan posao.

Voljom ždrijeba i činjenicom da je Španjolac bitno pokvario ranking ne ponovivši za sada prošlogodišnje odlične rezultate na zemlji, Robin Soderling već je u drugom kolu morao na Fernanda Verdasca. A nakon što je prvi set izgubio s glatkih 2-6, Soderling je i u drugom setu bio suočen s rezultatom 4-5 u gemovima iz svojeg kuta gledanja, uz 40-0 na servisu Verdasca!

No, od tog trenutka, Soderling ne samo da je osvojio taj gem za 5-5 u gemovima. Nego i idućih pet gemova. Te je dvoboj uspio u svoju korist završiti s konačnih 2-6, 7-5, 6-4 u gemovima.

Andy Murray baš potpuno suprotno, s uvjerljivih 6-2 u gemovima, krenuo je protiv Xaviera Malissea. No niti sam se vjerojatno u tim trenutcima nije nadao da će iskusni Belgijac u drugom setu uzvratiti potpuno istom mjerom. Treći set donio je ipak novih 6-3 u gemovima za Škota. Uz odličan postotak od preko 50 % poena osvojenih u tom setu protiv servisa.

Tomaš Berdych s glatkih 6-2, 6-2 porazio je ove godine na zemlji teško po kvaliteti igre prepoznatljivog Argentinca Juana Monaca. Dok su, osim Marina Čilića i Ivana Ljubičića, drugo kolo Rima u utorak uspjeli osigurati još, primjerice, Nicolas Almagro (6-0, 7-5 protivSimone Bolellija), Stanislas Wawrinka (6-7(5), 6-2, 6-4 protiv Fabija Fogninija), talijanski kvalifikant Paolo Lorenzi uz 7-6(5), 6-3 protiv prošlotjednog polufinalista Madrida Thomaza Belluccija te Feliciano Lopez uz 7-6(2), 6-1 protiv prošlotjednog četvrtfinalista MadridaMichaela Llodre.

Danas na teren u svojim dvobojima drugog kola izlaze Novak Đoković(protivnik Lukasz Kubot), Rafael Nadal (protivnik Paolo Lorenzi) teRoger Federer (protivnik Jo-Wilfried Tsonga!). Ali i Marin Čilić protivDavida Ferrera (večernji tek drugi dvoboj iza 19:30 h, 'Pietrangeli' teren) i Ivan Ljubičić (protivnik Mardy Fish, početak meča ne prije 15:00 h, teren broj 2).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.