Rezultati turnira u Rimu: Nadal jedva u treće kolo

Rafael Nadal je danas odigrao prvi meč na mastersu u Rimu i nije baš izgledao da je u najboljoj formi. U tri seta pobjedio je Italijana Paola Lorencija sa 6:7 (5-7), 6:4, 6:0.Španac će u sledećem kolu igrati sa boljim iz okršaja Felisijana Lopesa i Filipa Kolšrajbera. Huan Čela izbacio je Simona u dva seta, Almagro je bio bolji od Kverija, a Vavrinka od Volandrija.


Nadal je u duelu sa kvalifikantom igrao daleko ispod svog uobičajenog nivoa, napravio je čak 35 neiznuđenih grešaka (uz 30 ’vinera’), ali je uspeo da slavi za dva časa i 37 minuta igre.Nekarakteristično bezvoljno Nadal je počeo meč, ali je i pored toga prvi stigao do brejka i poveo sa 4:2. Međutim, u narednom gemu četiri puta je pogrešio forhendom i vratio Italijana u igru. 

Lorenci, trenutno 148. teniser na ATP listi, odlično je servirao, volej mu je takođe bio izuzetan, a uspjevao je i da parira suparniku i u dužim poenima. Uspjeo je Italijan da izbori taj brejk, ali činilo se da će Nadal ipak osvojiti set kada je poveo sa 5:3. 

Ipak, ponovo je pogrešio iz forhenda, Lorenci je zatim sjajno odservirao, a iskoristio je prvu set loptu tako što je Nadal promašio smeč na oduševljenje publike u Rimu. 

I u drugom setu Nadal je došao do prednosti brejk, ali Lorenci nije posustajao i uspjeo je da preokrene na 4:3. Španac i dalje nije igrao naročito dobro, ali je nekako napravio brejk i ubrzo izjednačio u setovima. 

Tada je sve bilo jasno, Lorenci je potpuno pao u igri, a Nadal je lako osvojio treći set i plasirao se u treće kolo. 

Muškarci, drugo kolo:
Huan Ignasio Čela – Žil Simon 6:4, 6:2
Nikolas Almagro – Sem Kveri 6:3, 7:6 (7-4)
Stanislas Vavrinka – Filipo Volandri 6:1, 3:6, 6:2
Novak Đoković – Lukaš Kubot 6:0, 6:3
Rafael Nadal – Paolo Lorenci 6:7 (5-7), 6:4, 6:0

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.