Federer objasnio publici tehniku dobrog servisa

Besplatan su tečaj iz teorije teniskog servisa dobili gledatelji na tribinama Stadiona Artur Ashe u New Yorku od Rogera Federera nakon njegove 6-3, 6-2, 6-2 pobjede protiv Dudija Sele u drugom kolu US Opena.
Neobična teniska klinika bila je zapravo odgovor na zahtjev televizijske reporterke na terenu, koja je zbog " mnogobrojnih prisutnih teniskih rekreativaca na tribinima" zamolila Švicarca da pojasni tehniku dobrog serviranja.
- Ne mogu vam baš reći sve što znam jer onda bi svi drugi servirali jednako ili čak bolje od mene, a to baš ne želimo, zar ne? - rekao je nasmiješeni Federer, kojem ideja očito nije legla loše.
- Mislim da se radi o vrlo važnom udarcu. Ako ga nikad ne savladate dobro, uvijek ćete ovisiti o onome što vam suparnik dopusti u igri.
- Vrlo je važno dobro baciti lopticu uvis i držati udaračko rame visoko. Ima ljudi koji se pri servisu nekako objese – rekao je Federer i pokretom tijela pokazao na što misli.
Stiglo je nakon toga pitanje koliko čvrsto držati reket. Federer je rekao da ne razumije, pa je novinarka ponovila preciznije:
"Kakvim hvatom držite reket i koliko čvrsto?"
- Držim ga prilično opušteno. U principu, treba ga držati poput čekića. U trenutku udarca morate ga samo zadržati dovoljno da vam ne odleti iz ruku – završio je tečaj, na oduševljenje publike, ponajbolji igrač svih vremena.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.