US Open 2011 : Meč Nadal - Nalbadian od 17 sati

Nekada najbolji tenioser svijeta a danas ternutno drugi najbolji na planeti Rafael Nadal odigrati če meč protiv Davida Nabadiana u trećem kolu US Opena. Ovaj meč če se odigrati u 17 sati po našem vremenu a možete ga pratiti ovdje.
Branilac titula US Opena Nadal i Argetinav Nalbadian sastajali su se do sada 4 puta a obojica imaju dvije pobjede i dva poraza. Prvi meč su odigrali 2007. godine u Madridu na tvrdoj podlozi, tada u Madridu nije još bila šljaka, i taj meč  je dobio Nalbadijan s lakočom 6-1, 6-2. Zadnji meč dobio je Nadal a on je odigran na Mastersu u Majamiju 2010. godine i meč je igran u tri seta do samog kraja bio je jako neizvjestan. 
Nalbadian ima 29 goina i trnutno je 72. igrač na svijetu. Ova dvojica tenisera imaju iza sebe jako kvalitetene međusobno odigrane mečeva. U jednom trenutku prije nego što je Nalbadian povredio kuk pa zbog toga pauzirao godinu dana on je s lakoćom dobijao Nadala i bio je jedan od rijetki igrača, prije povrede naravno ,koji je imao pozitivan skor protiv Nadala. Slobodno možemo reći da je Nalbadia trdicionalno težek protivnik za Rafu a pošto Rafa trenutno nije u velikoj formi ovo če biti izuzetno zanimljiv meč.
U prošlom kolu obojica nisu imali težak posao Nadal je bio bolji od Francuza Maua a Nalbadian od Hrvata Ljubićića. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.