US Open 2011: Murray se plasirao u osminu finala

Andy Murray prošao je treće kolo bez poteškoća, sa 6:1, 6:4 i 6:2 protiv Feliciana Lopeza, pokazujući kako mu je slab ulazak u ogled s Robinom Haaseom, u kojem je imao dva seta zaostatka, očito bio dobra lekcija. "Ovog puta je bilo bolje", osvrnuo se četvrtopostavljeni Škot nakon što je ispratio Lopeza: "Na početku uvjeti nisu bili najlakši, a nakon teškog posla kolo ranije, lijep je osjećaj slaviti ovako brzo u večernjem meču".

 "Uživam igrati protiv tenisača koji protiv mene dolaze na mrežu. Nije jednostavan suparnik, ali povremeno zna raditi neforsirane pogreške u serijama", dodao je Murray, kojem će u osmini finala s druge strane mreže biti Donald Young. 
Nekada najbolji svjetski junior, danas 22-godišnjak, potvrdio je iznenađenje u drugom kolu protiv Stanislasa Wawrinke "skalpom" još jednog nositelja, sa 7:5, 6:4 i 6:3 protiv 24-postavljenog Juana Ignacija Chele. Young dosad nije bio ovako daleko na US Openu, u ranijim pokušajima mu je maksimum bilo treće kolo iz 2007. godine, a u osmini finala protiv Murraya nadat će se reprizi njihovog ogleda iz Indian Wellsa ranije ove sezone, kada je Amerikanac u drugom kolu slavio sa 7:6(4) i 6:3.
Pokreće Blogger.