US Open 2011: Del Potro izgubio od Simona


Francuski teniser Žil Simon pobedio je Huana Martin del Potra sa 4:6, 7:6 (7-5), 6:2, 7:6 (7-3) u trećem kolu US opena.

Šampion iz 2009. godine osvojio je prvi set, imao je svoje šanse i u drugom, a u četvrtom setu nije iskoristio tri vezane set lopte.
Simon je manje grešio od rivala i tako mu se revanširao za poraz u tri seta na Vimbldonu. Naredni Simonov protivnik biće 28. nosilac Džon Izner, koji je sa 3-0 u setovima dobio Aleksa Bogomolova juniora.
U prvom delu sezone delovalo je da će se Del Potro ekspresno vratiti u sam vrh posle povrede ručnog zgloba, ali ovog leta rezultati na njegovom omiljenom betonu nisu bili na nivou očekivanja – u Los Anđelesu je igrao četvrtfinale, u Montrealu i Sinsinatiju ispao je u drugom kolu, a sada je poražen u trećoj rundi. 


Izgleda da mečevi sa slabima Volandrijem i Hunkeirom nisu bili pravo merilo jer je Delpo u duelu sa odličnim defanzivcem Simonom napravio čak 72 neiznuđene greške, uz duplo maje direktnih poena. Sa druge strane, Francuz je zabeležio 47 direktnih poena i 43 neiznuđene greške.Utisak je da je Simon bio fizički spremniji i da su mu šanse rasle kako je meč odmicao – zato je ključni momeat meča možda bi finiš drugog seta, kada je Simon na 5-5 u taj brejku sjajno napao, a zatim i realizovao set loptu. 

Treći set Francuz je dobio vrlo lako, stekao je brejk viška i u četvrtom, ali je Argentinac nošen podrškom punih tribina izvukao poslednji atom snage i došao do tri uzastopne set lopte na servis Simona. 

Međutim, 12. nosilac osvojio je taj gem, a u taj brejku slavio najviše zahvaljujući brojnim greškama Del Potra – 4:6, 7:6 (7-5), 6:2, 7:6 (7-3) za skoro četiri sata igre.


Pokreće Blogger.