US Open 2011 : Nalbadian bolji od Ljubičića


Ivan Ljubičić i David Nalbandian imaju bogatu povijest međusobnih ogleda,Ljubo je protiv Argentinca slavio pet puta, a među tim pobjedama neke su bile vrijedne i vrlo pamtljive, ali ovaj petak nije bio jedan od takvih, Ivanu pozitivnih dana. Nalbandian je u drugom kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone slavio sa 6:4, 1:6, 6:3 i 6:2, osiguravši smanjenje na 5-4 u međusobnom omjeru i treće kolo protiv branitelja naslova Rafaela Nadala, kojem su na drugoj prepreci trebala samo dva seta. Prošao je predajom Nicolasa Mahuta kod zaostatka od 6:2 i 6:2.
Nalbandian je u novom dvoboju s Ljubičićem odigrao jako dobro u prvom i posljednjem setu, dok će Ivan ponajprije moći žaliti zbog jako slabe treće dionice i puno muke s prvim servisom, koji ga je služio kako treba jedino u drugom setu. U prvom je bio na 50, u drugom na 40, a u posljednjem setu na samo 31 posto ubačenog prvog, što je premalo protiv tenisača koji reternira tako dobro kao 29-godišnji Argentinac.
Početak meča pripao je Nalbandianu, koji je kod 1:1 došao do prvog breaka u meču i zadržao tu prednost bez suočavanja s break-loptom do kraja seta. Ivan je najbliže došao na Argentinčevom servisu za set kod 5:4, tada je bio na 30:30, ali Nalbandian je ubrzo zatvorio vrata.
U drugoj dionici se sve počelo okretati u Ivanovom smjeru nakonbreaka za vodstvo od 2:0, nakon kojega je Argentinac dvaput priprijetio povratkom, s 0:30 u trećem, a 15:40 u petom gemu, ali bez koraka više. Iza toga, Ljubičić je breakom za 5:1 otklonio svu neizvjesnost.
Treći set bio je vrlo otvoren, ali ne osobito kvalitetan. I Ljubo i Nalbandian mučili su se uhvatiti ritam na servisu, ni jedan ni drugi tada nisu igrali dobro, ali Argentinac se uspio izvući i iz toga i kako se pokazalo, napraviti ključni korak na putu prema pobjedi. Nakon 2:1 za Nalbandiana, dogodila se serija od čak pet izgubljenih servisa, a Ljubičićev suparnik je u tom nizu stalno bio u prednosti i na koncu zaustavio trend na servisu za set kod 5:3, držeći servis prvi put nakon 1:1 u tom setu.
Dok je argentinski tenisač uspio prekinuti niz gubitaka servisa, Ivanu to nije išlo sve dok se nije našao u velikoj i praktički nenadoknadivoj rupi, sa zaostatkom od 4:0 u četvrtom setu. Dotad je, pomalo nevjerojatno za servis koji ima, izgubio čak pet svojih servis-gemova u nizu, s početkom te crne serije u četvrtom gemu trećeg, a krajem u petom gemu četvrtog seta, kada je konačno prošao bez novog breaka. S tako slabim nizom, nije ni mogao proći bolje.
Ljubo je, tako, ostao bez mogućnosti da prvi put na US Openu stigne dalje od trećeg kola, u kojem je bio samo dvaput, 2005. s porazom od Richarda Gasqueta, a '07. uz kraj puta protiv Juana Ignacija Chele, oba puta u pet setova i u oba slučaja nakon što je imao 2-1 u setovima. U preostalih deset pokušaja, uključujući i ovogodišnji, gubio je u prvom ili drugom kolu, što je za tenisača njegove kvalitete i činjenicu da mu ova podloga nije mrska neobjašnjivo premalo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.