Serena: Bit ću spremna za Roland Garros

Rim 2012: Američka teniserka Serena Williams je nakon odustajanja od polufinalnog meča na ovogodišnjem izdanju turnira u Rimu izjavila kako će biti spremna do Roland Garrosa koji počinje 27. maja.

"U petak ujutro osjetila sam bolove u donjem dijelu leđa. Ako nisam 100 posto spremna, bolje je da ne igram i ne riskiram pogoršanje. Međutim, u dobroj sam formi, ima još nekoliko dana do početka Roland Garrosa i vjerujem da ću biti spremna sto posto za nastup u Parizu", poručila je Serena Williams.

U petak je u četvrtfinalu igrala protiv Talijanke Flavije Pennette koja joj je predala meč pri vodstvu Williams 4-0 zbog povrede zgloba.

"Da, mogla sam i ja biti ta koja je predala taj meč. Jednostavno nismo igrale dovoljno dugo da stignem provjeriti svoje stanje", rekla je popularna američka teniserka, osvajačica 13 Grand Slam turnira u pojedinačnoj konkurenciji. Na Roland Garrosu je slavila titulu prije tačno 10 godina.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.