WTA Rim: Šarapovoj titula

WTA Rim: Marija Šarapova došla je do titule u Rimu nakon veoma čudnog meča koji je zbog kiše trajao 5 sati.
Šarapova je u finalu bila bolja od Kineskinje Na Li rezultatom 4:6, 6:4, 7:6 (5).
U jednom od najinteresantnijih, ako ne i najzanimljivijem meču godine u ženskoj konkurenciji, Šarapova je prošla kroz nekoliko obrta izašavši iz duela kao pobjednica.

Li je dominirala prvim setom i iskoristila je jedan brejk za njegovo osvajanje (6:4), dok je u drugom Maša iznenađujuće pala u igri i na semaforu je bilo neočekivanih 4:0 za kinesku igračicu.

A onda je uslijedio preokret i buđenje kakvo samo od Maše publika može da vidi. Krenuo joj je servis, ali pre svega forhend i za dvadesetak minuta bilo je 4:4 a za nešto više od pola časa igre u drugom setu 6:4 za nju! Li nije znala šta ju je snašlo i pokušala je u trećem setu da paralelama i spinovima poremeti Šarapovu, i u tome je i uspjela.

Stigla je do taj-brejka kada su oblaci prekrili centralni teren i počela je kiša, koja je poslala igračice u svlačionice.

Čekale su Li i Šarapova više od tri časa na nastavak meča da bi u taj-brejku Maša došla do mini-brejka za 5:4.

Zbog lošeg terena, jedna loptica Li loše je odskočila pred Marijinim nogama i bilo je 5:5 ali to joj nije smetalo da osvoji naredna dva poena za konačan trijumf.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.