Isner ponovo igrao maratonski meč, ovaj put na Roland Garosu

Roland Garros 2012: Američki teniser John Isner predodređen je za maratonske mečeve. I ove je godine, na Roland Garrosu, zasad rekorder po dužini meča u kojem je nastupio.

Podsjetimo da je Isner prije dvije godine s Nicolasom Mahutom odigrao najduži meč svih vremena, a peti je set završio 70-68 za Isnera. Naravno, takvo nešto je, barem zasad, nemoguće ponoviti, ali i u Parizu je Isner na središnjem Philippe Chatrier u četvrtak boravio čak pet sati i 45 minuta. Uz to je izgubio meč.

Na oduševljenje domaćih navijača Paul-Henrie Mathieu je pobijedio 6-7(2), 6-4, 6-4, 3-6, 18-16. Recimo da je Mathieu trenutno tek 261. na ATP listi, ali je to razlog što je dugo vremena bio izvan tenisa zbog povrede. Nekada je bio i u krugu dvadeset najboljih na svijetu.

Za ilustraciju recimo da je Mathieu u meču imao čak 24 break-lopte, a iskoristio je tek četiri. Isner je imao četiri i realizirao je dvije, no jako je dugo odolijevao jačem suparniku i uglavnom se servisom izvlačio iz svih neugodnosti.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.