ATP Madrid Open: Najava meča Nadal - Del Potro

Poslastica trečeg kola u Madridu je definitivno meč između Nadala i Del Potra koji če se odigrati u 19:00 na satdionu Manolo Santana. Ni jedan ni drugi teniser nisu izgubili na šljaci od Roland Garosa 2009 godine kada je Nadal izgubio od Soderlinga a Del Potro od Federera, dakle doči će do pekida nečijeg niza na šljaci. Nadal ima niz od 35 podnjeda na šljaci, da li če danas biti prekinut taj nevjerovatni niz ostaje da se vidi. U međusobnim duelima Nadal vodi 5-3 , dok su na šljaci odigrali samo jedan meč i naravno karalj šlajke je odnio pobjedu.Zadnji put su se sastali na Indian Welsu gdje je Nadal takodje odnio pobjedu, međutim tereba naglasiti da je Del Potro u izvrsnoj formi u zadnje vrijeme i ima 25 pobjeda od odigranih 28 mečeva. U svakom slučaju očekuje nas izvrstan meč koji se netreba propustiti.

Federer i Djoković izlaze na teren u 16:00 časova, gdje se Federer sataje s Belgijancem Meelisseom dok Djoković za protivnika ima Španca Garciju Lopeza. Ni Federer ni Djoković nikad nisu izgubili od ove dvojice tenisera tako da se očekuje sigurna prolazak obojice.
 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.