Federer u trečem kolu Madrida

Rodžer Federer je u nevjerovatno dramatičnoj završnici pobjedio Felisijana Lopesa sa 7:6 (15-13), 6:7 (1-7), 7:6 (9-7) za tri časa igre.
U taj brejku odlučujućeg seta Lopes je pri vodstvu 5:2 imao ’zicera’, ali je promašio smeč.
Potom je propustio jednu meč loptu, koju je Švajcarac neuutralisao asom, a nedugo zatim Federer je realizovao drugu meč loptu nakon što je Španac slajsom iz bekhenda poslao lopticu u aut. U trećoj rundi Rodžer će igrati sa Gzavijeom Malisom, koji je u dva seta dobio Jen-Hsuna Lua.
Neizvestan okršaj nije se mogao naslutiti na početku prvog seta kada je Federer napravio brejk i poveo sa 5:3. Međutim, Lopes spasava četiri set lopte, anulira brejk zaostatka i uskoro se ulazi u taj brejk. 

U ’dodatnom gemu’ poeni su uglavnom završavani posle servisa, a jače živce imao je Federer, koji je nakon greške rivala napravio ključni mini-brejk pri rezultatu 13:13. Poslije toga je neodbranjivim servisom poveo u setovima. 

Međutim, Lopes je imao podršku ljudi iz pune dvorane „Kaha Mahika“ i nije ni pomišljao na predaju. Naprotiv, jedine dve šanse za brejk u drugom setu imao je baš Španac, ali je Federer uspeo da izbori taj brejk. 

Sada je Lopes bio uspješniji, agresivnom igrom osvojio je prvih pet poena i ubrzo izjednačio u setovima. Atmosfera na tribinama dostigla je kulminaciju sredinom trećeg seta, kada je Lopes spasao tri vezane brejk lopte, a zatim još jednu. 

Fernando Verdasko, Lopesov dobar prijatelj, burno je pratio meč i navjijao za sunarodnika, a još emotivniji bio je u taj brejku odlučujućeg seta kada se meč rešavao. 

U već opisanoj završnici Lopes je bio nadomak trijumfa, ali se promašeni smeč ispostavio odlučujućim. Istina, nakon toga je imao meč lopti, ali ju je Federer neutralisao asom. Potom je Španca izdao bekhend slajs, a Švajcarac je ’iščupao’ pobedu iz ruku suparniku – 7:6, 6:7, 7:6. 

Jedno iznenađenje ipak smo videli u Madridu, pošto je Danijel Himeno-Traver izbacio Jirgena Melcera sa 7:6, 6:3. 

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.