Madrid Open: Đoković bolji od Ferera

Novak Đoković nije mogao da dobije težeg protivnika u četvrtfinalu Mastersa u Madridu od Davida Ferera, ali je sjajni Đoković udario 30. recku u nizu i sada ispred sebe ima novu metu - rekord od 39 mečeva Džona Mekinroa. Drugi teniser planete pobjedio je šestog tenisera sveta sa 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 6:3 za dva sata i 28 minuta. U polufinalu će igrati protiv najprijatnijeg iznenađenja turnira Tomaša Belučija (subota, 19 časova). Drugi par biće istinski teniski "El Klasiko", Rafael Nadal igraće protiv Rodžera Federera.

Ferer je napravio brejk već u drugom gemu, ali je Đoković odmah uzvratio i brzo izjednačio na 2:2. Do rezultata 4:4 igralo se  servis za servis, iako je Novak opasno prijetio na početni udarac rivala. Konačno, Đoković je u devetom gemu drugi put "brejknuo" Španca, a zatim lagano dobio svoj servis za 1:0. 

Novi brejk na startu drugog dela igre slutio je brzi kraj. Međutim, poslije pet vezanih gemova Đokovića ponovo se probudio Ferer i sa tri gema u nizu preokrenuo rezultat na 3:2. Novak je spasio dvije brejk lopte pri vodstvu Ferera 4:3, ali to nije uspio da učini u 10. gemu. Španac je realizovao drugu set loptu za izjednačenje i vraćanje seta na početak meča.

Treći set bio je pravi rat nerava. Živci su prvo popustili Špancu u petom gemu. Đoković je načinio brejk, potom realizvao svoj servis i poveo sa 4:2. To je bio kraj i 30. pobjeda za Đokovića u nizu s kojom je prestigo Ivana Lendla.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.