ATP Miami: Mahut poslao Gonzaleza u penziju

ATP Miami 2012: Svijet tenisa ostao je bez još jedne prepoznatljive i popularne figure - Fernanda Gonzaleza. Čileanac je u Miamiju odigrao svoj posljednji meč profesionalne karijere nakon što je u tri seta izgubio od Nicolasa Mahuta.

Srebrna i brončana olimpijska medalja, 11 turnirskih naslova u singlu i tri u paru, finale Australian Opena, polufinale Roland Garrosa i još puno Grand Slam četvrtfinala, ukupno 370 pobjeda i 202 poraza, peto mjesto na ATP ljestvici - sve to, ali i još više, ostat će u sjećanju navijača Fernanda Gonzaleza.

31-godišnji Čileanac najavio je svoj oproštaj na turniru u Miamiju i on je došao odmah u prvom kolu. Završni "krvnik" Gonzalezove karijere bio je Francuz Nicolas Mahut rezultatom 7:5, 4:6, 7:6 (3). Mogao je meč biti gotov i ranije da je Mahut realizirao jednu od ukupno tri meč lopte kod 5:4 u trećem setu na servisu Gonzaleza.

Čilenac je pomalo nesretno završio meč - s dvostrukom pogreškom u 13. igri, no to je u cjelokupnoj priči bilo nebitno. Po završetku meča uručena mu je posebna plaketa, a na velikom ekranu stadiona vrtio se prigodni video u čast ovom sjajnom tenisaču.

"Video je bio sjajan. Nije bio samo o tenisu, već i o prijateljima. Svi smo igrali međusobno jedni protiv drugih puno puta, no na kraju dana svi smo prijatelji. Imamo sjajan odnos. Atmosfera je bila odlična. Ovdje mi je i obitelj, prijatelji, uživao sam u trenutku", rekao je Gonzalez, koji je dodao da je ovo jedina ispravna odluka.

"Nemam snage ustajati se ujutro i trenirati kao što bih trebao te putovati kao što bih trebao. Radio sam to mnogo godina. Ako ne mogu biti na 100 posto, onda moram raditi nešto drugo."
Mahut će u drugom kolu igrati protiv sedmog nositelja, Tomaša Berdycha.

U ostalim mečevima prvog kola odigranima u srijedu dalje je prošao David Nalbandian pobjedom u dva seta protiv Stevea Darcisa, a okršaj veterana pripao je Nikolaju Davidenku, koji je s 4:6, 6:4, 6:4 nadjačao Jamesa Blakea. Drugo kolo izborila su, osim Antonija Veića, još dva kvalifikanta (Bautista-Agut i Clement), a možda je najveće iznenađenje poraz Michaela Llodre od Lukaša Rosola.

ATP Masters 1000 Miami, 1. kolo:
Mahut (Francuska) - F. Gonzalez (Čile, WC) 7:5, 4:6, 7:6 (3)
Nalbandian (Argentina) - Darcis (Belgija) 6:4, 7:6 (0)
Bautista-Agut (Španjolska, Q) - Seppi (Italija) 6:3, 1:6, 6:3
Clement (Francuska, Q) - Sela (Izrael) 6:3, 6:3
Malisse (Belgija) - Roger-Vasselin (Francuska, Q) 7:6 (3), 6:3
Haas (Njemačka) - Rufin (Francuska, Q) 6:4, 6:4
Dimitrov (Bugarska) - Kukuškin (Kazahstan) 6:2, 6:2
Haase (Nizozemska) - Matosevic (Australija, WC) 6:3, 6:4
Falla (Kolumbija) - Istomin (Uzbekistan) 6:1, 2:1, predaja Istomina
Gil (Portugal) - Bellucci (Brazil) 6:3, 6:4
Davidenko (Rusija) - Blake (SAD) 4:6, 6:4, 6:4
Lacko (Slovačka) - Sweeting (SAD) 6:4, 6:4
Rosol (Češka) - Llodra (Francuska) 6:4, 7:6 (6)
Giraldo (Kolumbija) - Andujar (Španjolska) 6:3, 6:2

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.