Federer-Isner finale (UŽIVO)

ATP INDIAN WELLS 2012: Ovogodišnje finale mastersa u Indian Wellsu biće svjedokom dvije različite priče. Jedna je priča legende tenisa, velikog Rogera Federera koji će pokušati da uđe u historiju ovog turnira. Ako pobijedi večeras, Federer će imati četiti titule na ovom turniru, što još nikome nije pošlo za rukom (za sada ima tri naslova po čemu je izjednačen sa Jimmy Connorsom i Michaelom Changom). Njegov protivnik, John Isner, pak, pokušaće doći do svoje prve titula ne jednom ATP mastersu serije 1000.


Isner i Federer su do sada se sretali tri puta. Prva dva dvoboja dobivao je Federer: 2007. na US Openu, i 2010. godine u Šangaju. Zadni meč je bio ove godine, u Davis Cupu, kada je Isner savladao švicarca na zemljanoj podlozi u Švicarskoj.Isner će nakon ovog turnira ući među top 10 tenisera na ATP touru (ako izgubi biće 10., a ako pobijedi doći će na 8. poziciju).

Roger Federer bi se pobjedom u današnjem finalu izjednačio sa Rafaelom Nadalom po broju titula na masters 1000 turnirima (Nadal ima 19 naslova).

Finale turnira u Indian Wellsu počinje u 21:00 sati po našem vremenu, a uživo prenos gledajte na linkovima na našoj stranici.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.