ATP Marseille: Tsongi titula

ATP Marseille  : U velikom finalu Marseillea susreli su se šesti i osmi igrač svijeta, Tomaš Berdych i Jo-Wilfried Tsonga. Stari poznanici iza sebe imaju već pet međusobnih dvoboja, a uoči ovog finala Berdych je vodio s 4:1 u međusobnim susretima s tim da je Čeh bio bolji u posljednja tri, a jedinu pobjedu Tsonga je ostvario prije dvije godine na završnici sezone u Londonu.

I ovaj dvoboj je najavljivao neizvjesnost, posebno nakon dominantnih nastupa obojice u polufinalu čime su dokazali da su u dobroj formi. Berdych je izgubio tek tri gema protiv Dmitrija Tursunova dok je Tsonga ispustio samo gem više protiv Gillesa Simona.

Unatoč velikoj podršci s tribina, Tsonga je izgubio prvi set bez prevelike šanse. Berdych je sredinom seta pritisnuo, prvo je propustio tri break lopte, a zatim je u sljedećem gemu napravio break i poveo s 4:2. Bez problema je završio posao i uzeo prvi set s glatkih 6:3.

Drugi set ponudio je veću neizvjesnost, no i dalje se činilo da je Berdych u boljem izdanju i bliže pobjedi. Tsongin servis je bio pod pritiskom u trećem, devetom i 11. gemu, propuštao je Berdych break lopte dok je s druge strane servirao odlično i nije dopustio Tsongi da mu se uopće približi.
Set je na kraju otišao u tie-break gdje je Tsonga poveo s 4:1, međutim Berdych je brzo uzvratio. Upravo on je i došao do prve meč lopte kod 6:5, međutim Tsonga se izvukao, a zatim je Berdych kod 7:6 pokleknuo pod pritiskom i Francuz je poravnao na 1:1 u setovima.
Osvojeni set pomogao je Tsongi da se oslobodi i zaigra bolje, Berdych nije igrao na onako visokoj razini kao u prva dva seta. Kod 1:1 se Berdych prvi put suočio s problemima, Tsonga je došao do prve break lopte u meču, nije ju iskoristio, ali je zato drugu uspio iskoristiti i doći do velike prednosti. Za razliku od prva dva seta, do kraja trećeg servirao je jako dobro i Berdych nije dobio priliku za povratak.

Tsongi je ovo deseti naslov u karijeri i drugi u Marseilleu gdje je igrao finale 2009. godine i svladao u dva seta Michaela Llodru sa 7:5, 7:6. Posljednji trofej osvojio je u rujnu prošle godine pobjedom u finalu Metza protiv Andreasa Seppija.
ATP Marseille, finale:
Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 3) - Tomaš Berdych (Češka, 1) 3:6, 7:6(6), 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.