Federer:U tenisu je potrebno više testiranja krvi


Roger Federer je jedan od najvećih zagovornika čistoće u svijetu sporta i u niz navrata je poručivao kako bi dopinška testiranja morala biti češća, iznenadnija i detaljnija.
Trenutno se nalazi u Rotterdamu gdje nastupa na tamošnjem ATP turniru, a uoči početka turnira još jednom je pozvao Svjetsku antidopinšku organizaciju da se detaljnije posveti testiranju u svijetu tenisa.

"Takozvane putovnice krvi su nam neophodne jer se neke supstance trenutno možda ne mogu otkriti. Te biološke putovnice koje se koriste u biciklizmu treba uvesti svuda jer su uistinu potrebne. U tenisu je potrebno i više testiranja krvi i to ne samo na turnirima", istaknuo je Federer
.
Federer se tako priključio Novaku Đokoviću i Andyju Murrayu koji su također nedavno upozorili na manji broj testiranja u odnosu na godinu ranije.

"Na Australian Openu mi uopće nije testirana krv i rekao sam odgovornim ljudima da me je to prilično iznenadilo. Smatram da je potrebno uvođenje posebnog fonda kako bi se testiranja učestalije provodila. Grand Slam turniri trebaju pomoći u financiranju toga, mislim da je svima u interesu da sport ostane čist", dodao je Švicarac.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.