Murray: Smanjite nam nagradni fond i tim novcem poboljšajte doping kontrolu

Treći teniser sveta Andy Murray dao je zanimljiv predlog u borbi protiv dopinga i smatra da je neophodno pojačati kontrolu u "belom" sportu.
Britanski teniser je spreman i da se odrekne dela nagrada, kako bi se pooštrila doping kontrola i naglašava da mora mnogo da se nauči iz primera Lensa Armstronga.

"Na čelnim ljudima u ATP-u je da deo našeg novca ulože u što češće doping kontrole. Ako to treba da bude i od naših zarada, neka bude. Znam da to sve košta, ali mislim da bi se dugoročno isplatilo, jer bi ljudi radije da gledaju mečeve, a ne da čitaju o skandalima", izričit je Murray.

Svetski sport je ove godine ozbiljno uzdrman, jer je posle velikog priznanja američkog bicikliste Armstronga, u ponedeljak i bivši predsednik Real Sosijedada rekao kako je ceo legendarni tim iz sezone 2002/2003. bio dopingovan. Tada je dres ekipe iz San Sebastijana nosio i Darko Kovačević, a Sosijedad je završio na drugom mestu, sa dva boda manje od šampiona Reala.

"Ne bih voleo da se to dogodi mom sportu, to bi bilo strašno. Mislim da je suština u tome da se otkriju i imenuju oni koji se umešani u doping, pogotovo za tenis da se sazna o kome se radi. Ako je jedan od 100 dopingovan, onda taj sport za mene nije čist i moramo da uradimo sve što je do nas da sačuvamo sport. Znam šta unosim i da sam čist sa te strane", apelovao je Murray.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.