Dubai: Đoković bez problema prošao pored Troickog

ATP Dubai: Najbolji svetski teniser Novak Đoković je u srpskom derbiju savladao Vikotra Troickog sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4.

Đokoviću je ovo bio prvi takmičarski meč od Dejvis kupa pre 25 dana, ali pauza se nije osetila u njegovoj igri. Bez većih problema je savladao Troickog 13. put u 14. međusobnom duelu a u drugom kolu ga čeka Roberto Bautista Agut koji je na startu iznenadio Davida Gofana.

Novak bi bio veliki favorit čak i da je Troicki u dobroj formi, a nije. Prvi teniser sveta silovito je počeo, odmah je napravio brejk i već nakon desetak minuta vodio je sa 3:0. 

Uspeo je Troicki da se 'upiše' u četvrtom gemu, ali to je bilo sve što je uradio u prvom setu. Usledila je još jedna serija od tri osvojena gema najboljeg svetskog tenisera koji je ekpresno došao do vođstva u setovima (6:1). 

Početkom drugog seta Viktor je zaigrao dosta bolje, ali to je bilo dovoljno samo da izbegne brejk u prvom gemu. Novak je nastavio sa svojom prepoznatljivom igrom, u trećem gemu je izborio još dve vezane brejk šanse i već prvu na mreži pretvorio u vođstvo od 2:1. 

Delovalo je da će Đoković rutinski do pobede, pri rezultatu 4:2 imao je brejk loptu, ali Troicki je spasao, a zatim se izborio za prvu brejk šansu na melču koju je pretvorio u izjednačenje (4:4). Imao je Troicki gem loptu u devetom gemu za vođstvo, ali nije je iskoristio, Novak je odmah napravio još jedan brejk a zatim je bez problema odservirao za pobedu i prolaz u drugo kolo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.