Federer, Del Potro, Baghdatis u četvrtfinalu

ATP Rotterdam: Poznati su svi sudionici četvrtfinala ATP turnira u Rotterdamu. Među njima su prva dva nositelja Roger Federer i Juan Martin del Potro, ali i Marcos Baghdatis koji je iznenadio Richarda Gasqueta.

Prvi nositelj Rotterdama Roger Federer u drugom kolu je igrao protiv domaćeg igrača s pozivnicom Thiema de Bakkera koji je u drugo kolo došao zahvaljujući predaji Mihaila Južnog u prvom kolu. De Bakker ipak nije uspio posebno namučiti Federera koji je rutinski odradio posao i sa 6:3, 6:4 prošao je u četvrtfinale.
"Zadovoljan sam, još se prilagođavam, u dvorani je sve prilično brzo. Thiemo može jako dobro servirati i vrlo je talentiran stoga sam sretan zbog ove pobjede", rekao je Federer.

Još jedan Nizozemac s pozivnicom ostao je bez četvrtfinala. Igor Sijsling igrao je u drugom kolu protiv Martina Kližana i Slovak se pokazao previsokom preprekom. Slavio je u dva seta za 70 minuta igre. Sijsling je tijekom meča imao čak sedam break lopti, ali nije nijednu iskoristio.

Unatoč porazu u dva seta, Ernests Gulbis se pokazao u dobrom svjetlu protiv Juana Martina del Potra. Gulbis je stavio Del Potra na muke u prvom setu odvevši ga skroz do tie-breaka da bi u drugom setu Argentinac izbjegao 13. igru oduzimanjem servisa kod 4:3, gem nakon što je spasio dvije break lopte.
Matthias Bachinger kreirao je iznenađenje u prvom kolu Rotterdama pobjedom protiv Andreasa Seppija, no nije to uspio napraviti i u drugom kolu. Jarkko Nieminen je bio uspješniji iako nije išlo baš glatko, Bachinger je pružio jak otpor i odveo meč u tri seta. U trećem setu svaki servis Bachingera je bio u opasnosti, dva puta je gubio svoj servis gem i ostao bez četvrtfinala.

Iako je još jednom ušao u susret protiv Marcosa Baghdatisa kao favorit, Richard Gasquet je ostao kratak. Baghdatis je odigrao jako dobar meč i svladao je Francuza s dva puta po 6:4. Ove sezone Gasquet je imao samo jedan poraz do ovog susreta u Rotterdamu, međutim Baghdatis se ponovno pokazao kobnim i ranim breakovima stigao je do pobjede.

"Richard je vjerojatno bio prilično umoran jer je igrao puno mečeva proteklih tjedana. Nije bio u svom najboljem izdanju, umor je očito uzeo svoje. Ja sam jako sretan zbog ove pobjede, bio sam agresivan u pravo vrijeme i dobro servirao. Lijepo je pobijediti ovako teškog protivnika", smatra Baghdatis
.
ATP Rotterdam, drugo kolo:
Jarkko Nieminen (Finska) - Matthias Bachinger (Njemačka, Q) 6:3, 5:7, 6:3
Marcos Baghdatis (Cipar) - Richard Gasquet (Francuska, 4) 6:4, 6:4
Juan Martin del Potro (Argentina, 2) - Ernests Gulbis (Latvija, Q) 7:6(5), 6:3
Roger Federer (Švicarska, 1) - Thiemo de Bakker (Nizozemska, WC) 6:3, 6:4
Martin Kližan (Slovačka) - Igor Sijsling (Nizozemska, WC) 6:2, 6:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.