ATP Roterdam: Federer u osmini finala


Završeno je prvo kolo i započelo je odigravanje susreta drugog kola na ATP turniru u Rotterdamu. Dogodilo se tek jedno iznenađenje i to poraz Andreasa Seppija protiv Matthiasa Bachingera...
Prvi nositelj Rotterdama Roger Federer odradio je tek zagrijavanje protiv Slovenca Grege Žemlje. Švicarac je za manje od sat vremena prošao u osminu finala svladavši Žemlju i drugi put vrlo uvjerljivu u njihovom drugom meču.

"Igranje u dvorani je dosta drugačije od vanjskih nastupa. Toplije je i loptica drugačije odskače stoga mi treba vremena da se priviknem. Prvi meč je uvijek težak, no igrao sam jako dobro i sretan sam što sam tako reagirao", rekao je Federer.

Među 16 Rotterdama glatko je prošao Gilles Simon koji je potpuno nadigrao kvalifikanta Mattea Violu. Meč se rasplitao kako se i očekivalo, Simon je potvrdio kvalitetu i nije Violi dao niti najmanju šansu. Talijan je uspješno odradio posao u kvalifikacijama i prošao jedno kolo glavnog turnira što definitivno zadovoljava njegove ambicije.

Simonovim stopama otišao je Julien Benneteau koji igra prilično dobro na početku ove sezone. On je za protivnika imao Victora Hanescua s kojim nije imao problema. Izgubio je poput Simona tek četiri gema i tako drugi tjedan u nizu izbacio Hanescua iz turnira. Prošli tjedan ga je eliminirao u Montpellieru.
Za razliku od Zagreba gdje je ostao dužan, Grigor Dimitrov je u Rotterdamu pokazao dio raskošnog talenta. U drugom kolu je igrao protiv Nikolaja Davidenka i uspio ga je svladati u meču u kojem protivniku nije dozvolio niti jednu break loptu, a svoje dvije (u svakom setu po jednu, uspješno je realizirao
Iznenađenje je priredio kvalifikant Matthias Bachinger koji je bez većih problema eliminirao šestog nositelja Andreasa Seppija. Seppi je propustio zagrebački turnir zbog bolesti i očito se nije u potpunosti oporavio i nije mogao parirati raspoloženom Bachingeru. Nijemac je pogodio 11 as servisa i potpuno je nadigrao Seppija kojem je malo toga polazilo za rukom.

Richard Gasquet je iskoristio slabu formu Viktora Troickog i eliminirao ga sa 7:6, 6:1. U prvom setu je Troicki još i pružao otpor, međutim nakon što je pokleknuo u tie-breaku, igra mu je pala i u nastavku meča na terenu je bio samo Gasquet. Francuz je tako poravnao na 2-2 u međusobnim susretima zahvaljujući pobjedama u posljednja dva meča. Gasquet ove sezone ima već dva osvojena turnira i od 16 dobio je čak 15 mečeva.

Marcos Baghdatis nije završio posao do kraja, ali je prošao u drugo kolo. Nakon što je uzeo prvi set protiv Benoita Pairea sa 6:0, a drugi izgubio sa 7:6, Paire mu je kod 4:0 u trećem setu predao meč zbog ozljede. Bio ozlijeđen ili ne, Paire ionako s igrom iz trećeg seta ne bi imao šanse, prvi i treći set odradio je prilično loše i Baghdatis je kažnjavao sve njegove poklone.

ATP Rotterdam, prvo kolo:
Matthias Bachinger (Njemačka, Q) - Andreas Seppi (Italija, 6) 6:3, 6:4
Richard Gasquet (Francuska, 4) - Viktor Troicki (Srbija) 7:6(3), 6:1
Marcos Baghdatis (Cipar) - Benoit Paire (Francuska) 6:0, 6:7(3), 4:0 predaja Paire
ATP Rotterdam, drugo kolo:
Gilles Simon (Francuska, 5) - Matteo Viola (Italija, Q) 6:3, 6:1
Julien Benneteau (Francuska) - Victor Hanescu (Rumunjska) 6:1, 6:3
Roger Federer (Švicarska, 1) - Grega Žemlja (Slovenija) 6:3, 6:1
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Nikolaj Davidenko (Rusija) 7:5, 6:3.
ATP Rotterdam, parovi, prvo kolo:
Thiemo de Bakker/Jesse Huta Galung (Nizozemska/Nizozemska, WC) - Robin Haase/Igor Sijsling (Nizozemska/Nizozemska, WC) 2:6, 6:3, 10-3
Jerzy Janowicz/Jarkko Nieminen (Poljska/Finska) - Treat Huey/Dominic Inglot (Filipini/Velika Britanija) 6:4, 7:5
Colin Fleming/Jonathan Marray (Velika Britanija/Velika Britanija) - Stephan Fransen/Wesley Koolhof (Nizozemska/Nizozemska) 4:6, 6:1, 10-2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.