Rotterdam: Rezultati prvog kola

ATP Rotterdam 2013 rezultati prvog kola : Drugog dana ATP turnira u Rotterdamu neočekivano do drugog kola stigao je domaći igrač s pozivnicom Thiemo de Bakker  nakon što mu je Mihail Južni predao zbog ozljede kuka u trećem setu. Južni je uzeo prvi set sa 6:3, međutim u drugom je počeo osjećati probleme, sve se teže kretao i izgubio je set u tie-breaku. Kada je De Bakker stigao do dvostrukog breaka u trećem setu, Rus je odlučio prekinuti mučenje i predao je meč kod 4:1 za Nizozemca.

Julien Benneteau je bez problema prošao u drugo kolo pobjedom protiv lucky losera Tobiasa Kamkea koji je u posljednji trenutak uskočio umjesto bolesnog Michaela Llodre. Benneteau je potpuno dominirao u susretu u kojem Kamke nije imao niti jednu break loptu dok je Benneteau s druge strane iskoristio tri od čak 12 break prilika. Francuz je odnio pobjedu za 76 minuta i tako potvrdio dobru formu koja ga prati od početka sezone.

Polufinalist Zagreba Robin Haase nije imao nikakve šanse protiv Ernestsa Gulbisa. Haase je u Zagrebu pomalo sretno stigao do polufinala, ali u Rotterdamu je naišao na vrlo raspoloženog protivnika čiji je talent puno vrjedniji od aktualnog 132. mjesta. Latvijac je slavio sa 6:2, 6:1, a sam rezultat pokazuje koliko je bio bolji. Bio je to jedan od onih dana kada Gulbis pokazuje sav svoj talent i u takvom meču Haase nema šanse.

"Žao mi je što sam vas razočarao i svladao domaćeg igrača. Neke velike najave ne smijem raditi, moj ranking je toliko nizak da na to nemam pravo, jedva ulazim uopće u kvalifikacije", govorio je Gulbis.

Drugi nositelj Juan Martin del Potro uspješno je krenuo u turnir i na startu je potpuno nadigrao Gaela Monfilsa. U svakom setu Argentinac je uzeo po jedan servis Monfilsu i to je bilo dovoljno za pobjedu. Bili su to gemovi u kojima je Del Potro podignuo agresivnost, nanjušio "krv" i natjerao Monfilsa u probleme. Ovo je Del Potru tek drugi turnir ove sezone nakon nastupa na Australian Openu i može biti zadovoljan svojim nastupom, puno zadovoljniji nego na Australian Openu gdje ga je šokirao Jeremy Chardy u trećem kolu.
U posljednjem meču dana David Goffin je doživio pravu katastrofu protiv Jarkka Nieminena. 6:0, 6:0 govori više od riječi, Goffin je tih 12 gemova "razvukao" na sat vremena, ali nije uspio niti jednu igru protiv raspoloženog Finca koji se teško može sjetiti kada je posljednji puta slavio ovako uvjerljivo.

ATP Rotterdam, prvo kolo:
Thiemo de Bakker (Nizozemska, WC) - Mihail Južni (Rusija) 3:6, 7:6(2), 4:1, Južni predao
Julien Benneteau (Francuska) - Tobias Kamke (Njemačka, LL) 6:3, 6:2
Ernests Gulbis (Latvija, Q) - Robin Haase (Nizozemska) 6:2, 6:1
Juan Martin del Potro (Argentina, 2) - Gael Monfils (Francuska, WC) 6:3, 6:4
Jarkko Nieminen (Finska) - David Goffin (Belgija) 6:0, 6:0

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.