Nadala do ludila dovode doping kontrole


Poslednjih nekoliko meseci, odnosno, od kada je slučaj Lensa Armstronga jedan od glavnih tema u sportu, veliki broj tenisera se zalaže za što češće doping kontrole. Nisu retki ni oni, poput Rodžera Federera, koji ističu da bi mogle biti i rigoroznije, jer analiza krvi nije kontrolorima baš na prvom mestu.

Međutim, ima jedan koji se sa većinom ne bi složio. Radio se o nekada prvom tenseru sveta, Rafaelu Nadalu. Tačnije, Španca do ludila dovode posete doping kontrolora u bilo koje doba dana i noći. Iako Rafa nije na terenu još od juna, urado je veliki broj testova. Čak četiri u poslednje dve nedelje. Razlog je opreznost, pravilo koje se sprovodi posle duže povrede i neposredno pre povratka igrača na teren.

- Nadal je testiran šest ili sedam puta pre njegovog povratka - rekao je predsednik TIF-a Frančesko Riči.

Nadal je "debi" posle sedam meseci prinudnog odmora najavio na turniru u Čileu. I pored toga četiri antidoping kontrole u malom vremenskom razdoblju nisu uobičajene, a Nadalu najviše smetaju posete u neočekivano doba dana, rano ujutru ili kasno uveče.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.