Nadal: Treba smanjiti broj turnira na betonu

Rafael Nadal sprema se za turnir u Sao Paulu, na kom traži povratak u pravu formu, a iskoristio je priliku da oštro iskritikuje ATP kako ne čini dovoljno da zaštiti zdravlje igrača i posebno mu smeta tvrda podloga.
Peti teniser sveta smatra kako ATP uopšte ne razmišlja od karijerama tenisera, te da im igranje na betonu skraćuje "radni vek", a poznato je kako Nadal najbolje partije pruža na šljaci.


"Tvrda podloga udara na leđa, kolena i zglobove. Verujem da odluka o drastičnom smanjenju turnira na betonu ne može da se donese za moju generaciju, ali ATP o tome mora ozbiljno da se razmisli da bi se produžile karijere tenisera. Da li možete fudbalere da zamislite kako igraju na betonu?. Nijedan drugi sport se ne igra na tako tvrdoj podlozi kao u tenisu, jedino mi pravimo takvu grešku" požalio se Rafa, koji je zbog povrede kolena odsustvovao sa terena sedam meseci.

Nekadašnji broj jedan se vratio tenisu na turniru u čileanskom Vinja del Maru, gde je poražen i u sing i u dubl finalu, a sada se preselio u Brazil. Na turniru u Sao Paulu je prvi nosilac i slobodan je u prvom kolu, dok u osmini finala čeka boljeg iz duela Žoao Souza - Ruben Ramirez Idalgo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.