Rotterdam: Del Potro - Gulbis tenis uživo

ATP Rotterdam tenis uživo: U okviru drugog kola ATP turnira u Rotterdamu sastaju se Latvijac Ernest Gulbis i Argentinac Juan Martin  Del Potro. Ovaj meč sa početkom od 11:00 časova sutra u direktnom prenosu pogledajte ovdje.
 Plasman u drugo kolo Gulbis je izborio laganom pobjedom protiv R. Haasea od 2:0 u setovima, a također bez izgubljenog seta Del Potro je u prvom kolu bio bolji od Monfilsa.
E. Gulbis je 132. tenisač na ATP ljestvici. Ima dvije osvojene titule iz Delray Beacha 2010. godine i Los Angelesa 2011. godine. Ovo je njegov prvi turnir iz ATP Toura u ovoj sezoni. Nekih zapaženijih rezultata nije bilo ni u protekloj sezoni, ali za ovu priliku izdvojili smo nastup na turniru u Memphisu gdje je bolji od njega bio Raonić sa 2:0, a najbolji plasman ostvario je na turniru u Delray Becha gdje je stigao do četvrtfinala u kojem je izgubio od Matoševića sa 2:1. Nakon toga su ponovo uslijedila tri poraza u prvom kolu na turnirima u Indian Wellsu, Miamiu i Barceloni., a stepenicu dalje otišao je na turniru u Munichu gdje je poražen od Kohlschreibera sa 2:0. Na Roland Garrosu odigrao je meč u pet setova protiv Kukushkina, ali prolaz u drugo kolo nije uspio izboriti, dok je pred Wimbledon nastupio u Queen“s Clubu gdje je bolji od njega bio Bolelli. Na Wimbledonu je nastupio u drugom kolu u kojem je nakon pet setova poražen od Janowicza, a na turnirima u Umagu i Gstadu bolji od njega bili su Verdasco i Methieu sa po 2:1 u setovima.
J.M. Del Potro je 7. igrač na ATP listi. U svojoj karijeri ima 12 osvojenih titula. Prošle godine slavio je u Marseillu pobijedivši u finalu Llodru, zatim u finalu turnira u Estoriolu gdje je bio bolji od Gasqueta, a treću titulu izborio je Vienni pobjedom nad G. Zemljom 2:0 u setovima. Ove sezone nastupio je na Australian Openu gdje je doživio neočekivani poraz od Chardya u trećem kolu turnira rezultatom 3:2. Što se tiče rezultata iz prethodne sezone izdvojili smo finale i polufinale turnira u Rotterdamu i Dubaiu u kojima je doživio poraze od Federera sa po 2:0 u setovima. Ništa uspješniji nije bio ni u četvrtom prošlogodišnjem duelu sa Federerom, koji se odigrao u okviru četvrtfinala turnira u Indian Wellsu, a peti poraz od Švicarca doživio je u četvrtom kolu Miamia. Nastup na turniru u Madridu završio je porazom u polufinalu od Berdycha nakon dva tai-breaka, a na Roland Garrosu zaustavljen je od strane Federera, u četvrtom kolu, nakon pet odigranih setova. Na Wimbledonu je doživio još jedan poraz u četvrtom kolu, ovaj put od Ferrera, rezultatom 3:0 u setovima, a istim rezultatom eliminiran je u četvrtfinalu US Opena od Đokovića.
U dosadašnja tri međusobna susreta Del Potro je slavio dva puta i to 2009. godine na turnirima u Aucklandu (4:6 6:4 6:1) i Memphisu (6:3 6:4), dok je Gulbisu pripao posljednji meč odigran 2011. godine u Los Angelesu (6:2 6:4). Del Potro spada u sami vrh svjetskog tenisa, prošlogodišnji je finalista i ne bi smio imati problema protiv 132. igrača svijeta.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.