Del Potru titula u Rotterdamu


ATP Rotterdam: U završnici turnira u Rotterdamu Juan Martin Del Potro se pokazao prevelikim zalogajem za Juliena Benneteaua koji je poražen sa 7:6, 6:3.

31-godišnji Francuz Julien Benneteau po osmi puta u karijeri našao se u finalu nekog ATP turnira i tražio je svoju prvu titulu. Međutim, niti iz osmog pokušaja nije uspio, ponovno je ostao korak kratak i morao se zadovoljiti ulaskom u finale.
Najbliže trofeju pobjednika bio je 2009. godine kada je igrao finale Kitzbühela protiv Guillerma Garcije Lopeza, imao set prednosti, propustio dvije meč lopte i izgubio. U Rotterdamu je bila drugačija slika, kvalitetniji Del Potro je dominirao i zasluženo došao do 14. naslova u karijeri.
Do finala su obojica došli odličnim i uvjerljivim nastupima, bez izgubljenog seta, a više je pozornost javnosti pobudio put Francuza koji je u četvrtfinalu nadigrao Rogera Federera, a zatim u polufinalu Gillesa Simona.
Finale je bolje otvorio Benneteau koji je odmah poveo s 2:0, međutim tada je Del Potro malo pojačao ritam, zaigrao bolje i napravio preokret te poveo s 4:2.
Visio je Benneteau i u narednim servis gemovima, spašavao break lopte da bi kod 5:3 spasio i dvije set lopte.
Kada se očekivalo da će Del Potro mirno završiti posao u prvom setu, ušao je u probleme i Benneteau se izvukao došavši do 15:40 i poravnanja na 5:5.
Set je u konačnici otišao u tie-break gdje je Del Potro odmah odjurio do 6:1 i bez problema uzeo prvi set.
Na samom početku drugog seta Benneteau se ponovno našao u zaostatku, Del Potro je poveo s 3:0 i Francuz više nije zaprijetio. Kod 5:2 Del Potro je na reternu imao četiri meč lopte, nije ih iskoristio, ali je odmah u sljedećem gemu došao do 40:0 i upisao pobjedu 7:6, 6:3.
Del Potro je meč završio s 14 aseva i 63 posto ubačaja prvog servisa, imao je čak 12 break lopti od kojih je tri realizirao. S druge strane Benneteau je imao tek tri break lopte od kojih je iskoristio dvije.
ATP Rotterdam, finale:
Juan Martin Del Potro (Argentina, 2) - Julien Benneteau (Francuska) 7:6(2), 6:3.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.