Madrid Open: Nadal prvi finalista

Prvi teniser sveta Rafael Nadal prvi je finalista turnira serije 1000 u Madridu.Nadal je u još jednom epskom duelu pobjedio Rodžera Federera sa 2:1, po setovima 5:7, 6:1, 6:3 posle više od dva i po sata igre.
Bio je ovo 24. duel dva velika rivala i 16. pobeda Nadala koji će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Tomaž Beluči – Novak Đoković.
Nadal je u meč ušao kao veliki favorit, i kada je posle nekoliko minuta napravivši brejk poveo sa 2:0 činilo se da će rutinski dobiti duel kao i prethodni u polufinalu Majamija. 

Međutim, Federer je zaigrao sjajno, bekhend ga je služio kao u najboljim danima i u osmom gemu uspio je da vrati brejk, izjednači na 4:4 a zatim i povede dobivši svojs servis gem. Nadal je veliku priliku imao u 11. gemu kada je imao tri vezane brejk lopte, ali usljedila su četiri sjajna servisa Švajcarca koji je poveo sa 6:5. 

U 12. gemu Federer je upravo posle sjajnog bekhenda došao do set lopte, a zatim je odigrao taktički sjajan poen koji je krunisao još jednim vinerom za 1:0 u setovima. 

Španac je međutim uzvratio već na startu drugog seta. Napravio je dva brejka i posle desetak minuta poveo je sa 3:0. 

U naredna tri gema teniseri koji su vraćali servise imali su brejk lopte, ali brejkova nije bilo. Nadal je spasao dve vezane i poveo sa 4:0, zatim je Federer neutralizovao jednu i ’upisao se’ u drugom setu, a posljednju priliku za eventualni povratak u set Federer je propustio u šestom gemu. 

U odlučujućem setu Federer je odličnu priliku imao u trećem gemu. Došao je do brejk lopte nevjerovatnim bekhendom, ali je nije iskoristio i kažnjen je već u sledećem gemu. Nadal se vratio od 40:15, napravio je brejk i preuzeo kontrolu nad trećim setom. 

Do kraja meča Federer se nije predao, a veliku šansu da se vrati imao je u poslednjem gemu meča kada je imao još jednu brejk loptu. Međutim, očajno je odreagovao na drugi servis Nadala i na kraju je poražen posle velike borbe.

1 komentar:

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.