Madrid Open: Đoković se pridridružio Nadalu u finalu

Novak Đoković protiv Rafaela Nadala! Okršaj drugog i prvog na ATP listi će odlučiti da li će Španac odbraniti titulu na Mastersu u Madridu ili će mu je oteti Srbin kome bi to bila 32. uzastona pobjeda u ovoj godini. Đoković je u polufinalu turnira serije 1000, posle dva sata i deset minuta sa 2:1 (4:6, 6:4, 6:1) savladao odličnog Brazilca, Tomasa Belučija koji je već izbacio Tomaša Berdiha i Endija Mareja. Pre toga, Nadal je savladao Rodžera Federera. Đoković je došao do 31. uzastopne pobede u sezoni i šestog finala, a u nedelju ga očekuje pravi izazov. Za nastavak više nego uspješne serije igraće protiv Nadala, u njegovoj zemlji i na "njegovoj" podlozi. 

Do petog gema u prvom setu bilo je "mirno", a onda je Beluči napravio brejk, za vođstvo od 3:2. Ubrzo je i iskoristio svoj servis, za 4:2. Posle 37 minuta igre bilo je 6:4 za Brazilca koji je set "prelomio" upravo pomenutim brejkom. U nastavku meča, poveo je Novak sa 1:0 i imao tri brejk prilike, ali je Brazilac zahvaljući odličnim servisima uspeo da izjednači. Ubrzo je napravio i novi brejk, za vođstvo od 2:1. Poveo je i sa 3:1, ali je onda Đoković osvojio svoj servis, a zatim i oduzeo Belučijev. Posle 3:3, bilo je i 4:3 za Srbina, s tim da se za osvajanje ovog gema prilično namučio. Bilo je i 5:4, a kasnije i 6:4 za povratak Đokovića u meč. 

Podjednako dobar tenis viđen je i u trećem, odlučujućem setu, ali je mnogo uspješniji bio Đoković. Đoković je nastavio seriju osvajanja gemova, i došao do vođstva od 3:0. U tim trenucima, Brazilcu je ukazivana medicinska pomoć, ali je posle tajm auta nastavio da igra. Beluči je do kraja osvojio samo jedan gem, a Novak meč sigurno priveo kraju. Na svoj servis je osvojio i šesti gem. 

Sada je u međusobnim okršajima sa Belučijem, Đoković poveo sa 2:0

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.