Đoković danas na terenu

Drugi svjetski teniser, Novak Đoković započeće učešće na Masters turniru u Madridu. Đoković će pokušati da dođe do šestog trofeja u sezoni, a konkurencija je kao i na svakom Mastersu izuzetna. Ukoliko sve prepreke prođe uspješno, u finalu bi mogao da se sastane sa Rafaelom Nadalom. Prva prepreka je Kevin Anderson iz Južne Afrike.


- Ne razmišljam mnogo o nizu pobeda... Ne verujem da mogu da pobedim u svakom meču na šljaci. Ali, koncentrisan sam samo na naredni meč i videćemo dokle ću stići - kazao je Đoković koji je ove sezone već pobeđivao Nadala, u finalima turnira u Majamiju i Indijan Velsu. Ipak, šljaka je Špančeva omiljena podloga. "Kralj šljake" nije na njoj izgubio još od 2009. godine.



- Znam da mogu dobro da igram u Madridu i da mogu da pobedim najbolje svetske tenisere. Sve je moguće ako verujete u uspeh i ako ste fizički spremni, motivisani i posvećeni svom poslu. Prethodnih godina sam naporno radio na svojoj igri i psihičkom pristupu i sada mi se to isplaćuje - zaključio je Đoković, a prenela Beta. 



Početak meča drugog kola turnira u prestonici Španije, sa Južnoafrikancem očekuje se oko 14 časova. Dva tenisera, drugi i 35. na ATP listi igrali su dva puta i rezultat je neriješen. Posljednji put susreli su se ove godine, u Majamiju i Đoković je pobjedio sa 2:0. 



Drugi član Dejvis kup tima Srbije, Viktor Troicki već je eliminisan. Na terenima u prestonici Španije biće i Jelena Janković u singlu, kao i Nenad Zimonjić i Viktor Troicki u konkurenciji dublova. Jankovićeva će igrati protiv Čehinje Lusi Safarove. U drugom kolu dublova Nenad Zimonjić i Francuz Majkl Ljodra igraće sa brazilskim parom Marselo Melo - Bruno Soareš, a Troicki i Slovak Mihal Mertinak sa Amerikancima, Bobom i Majkom Brajanom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.