Simon u Madridu bolji od Ljubičića

Nakon što su prva tri međusobna susreta pripala Ivanu Ljubičiću, Gilles Simon je i u drugom ogledu zaredom imao rješenje za igru drugog hrvatskog reketa. 26-godišnji Francuz nadjačao je Ljubičića u prvom kolu Masters 1000 turnira na zemlji Madrida, čime je hrvatski tenis ostao na Marinu Čiliću kao jedinom predstavniku u nastavku tjedna u glavnom španjolskom gradu...
Zemljaški dio sezone započeo je jako dobro, uz pobjede nad Jo-Wilfriedom Tsongom i Tomašem Berdychom na putu do četvrtfinala Monte Carla, no Ivan Ljubičić neće doći jednako daleko i na Masters 1000 turniru u Madridu. U glavnom španjolskom gradu Ljubo je ostvarivao velike rezultate dok se turnir igrao na dvoranskoj tvrdoj podlozi i u završnici sezone, 2004. se probio do polufinala, sezonu potom do finala, dok je po prijelazu na zemljane terene i u proljetni termin jednom bio četvrtfinalist, prije dvije godine - puno dalje nego je uspio u novom posjetu Madridu.
Ovog puta se kraj puta dogodio već na startu, a znak "stop" postavio je Gilles Simon. 26-godišnji Francuz, 20. na svijetu, slavio je sa 7:5 i 7:6(8), ali sve prilike koje je imao nudile su mu mogućnost i za lakši prolaz nego govore dva izjednačena seta. Trebalo mu je nešto manje od dva sata, igralo se sat i 56 minuta.
U prvom setu Ivan se jako mučio s prvim servisom, koji je kroz veći dio seta bio na oko 30 posto ubačaja, a završilo je tek nešto bolje, na 40 posto. No, s takvim serverskim mukama svojeg suparnika, Simon je redovito prijetio, uzimajući u svakom Ljubičićevom servis-gemu po poen-dva prije nego je kod vodstva od 6:5 došao do prve break-lopte u meču, šanse koju je i iskoristio.
U nastavku su Simonove prijetnje počele u ranijem dijelu seta. Kod zaostatka od 1:0 Ivan je asom izvukao prvu suparnikovu break-loptu u drugoj dionici, dok je u šestom gemu držao nakon 15:40, što su bile posljednje dvije lopte za break na bilo kojoj strani u tom setu. Ljubo je, tako, prošao cijeli meč bez prilike za oduzimanje Francuzovog servisa.Ljubo je u 12. gemu imao 40:15, činilo se da će to biti jedan od njegovih lakših gemova na servisu, ali Francuz je imao drugačije planove. Serijom poena okrenuo je stvar i breakomnapravio prvi dio posla na putu do pobjede.
No, i bez obzira na to, postojala je ozbiljna šansa da drugi hrvatski reket u tie-breaku izbori treći set. Nakon što je Simon okrenuo rani minus od 2:0 i u nastavku dvaput propuštao mini-break prednosti, uključujući i vodstvo od 6:4,Ljubo je izvukao ukupno tri meč-lopte prije nego je stigao do svoje prve set-lopte, kod vodstva od 8:7, protiv servisa, ali kako se pokazalo, dalje od toga nije išlo.
Francuz je dobio posljednja tri poena u meču, čime je osigurao drugo kolo protiv četvrtog nositelja Andyja Murraya, kojem će u srijedu pokušati uzvratiti za nedavni poraz u Monte Carlu.
ATP Masters 1000 Madrid, 3.5.2011., prvo kolo: Del Potro (Argentina) - Južni (Rusija, 13) 6:1, 3:6, 6:3, F. Lopez (Španjolska) - Raonic (Kanada) 4:6, 7:6(2), 6:4, Lu (Kineski Tajpeh) - Verdasco (Španjolska, 15) 7:6(7), 7:5, Granollers (Španjolska, WC) - Davidenko (Rusija) 7:5, 6:2, Mayer (Njemačka) - Troicki (Srbija, 16) 4:6, 7:5, 6:4, Bellucci (Brazil) - Andujar (Španjolska, WC) 6:4, 6:2, Simon (Francuska) - Ljubičić (Hrvatska) 7:5, 7:6(8), Anderson (JAR) - O. Rochus (Belgija, LL) 6:2, 6:4.
Drugo kolo: Tsonga (Francuska) - Riba (Španjolska, Q) 6:4, 6:2, Monaco (Argentina) - Monfils (Francuska, 9) 6:2, 3:0, predaja Monfilsa, Ferrer (Španjolska, 6) - Mannarino (Francuska, Q) 7:5, 0:6, 6:0, Stahovsky (Ukrajina) - Isner (SAD) 7:5, 4:6, 7:6(3), Garcia-Lopez (Španjolska) - De Bakker (Nizozemska, Q) 6:2, 6:3.
Parovi, prvo kolo: Mertinak/Troicki (Slovačka/Srbija) - Dlouhy/A. Ram (Češka/Izrael) 7:6(3), 6:3, Isner/Querrey (SAD) - Gimeno-Traver/Navarro (Španjolska, WC) 6:7(6), 6:2, 10:8, Marti/Munoz-de la Nava (Španjolska) - Nesterov/Perez-Perez (Rusija/Španjolska) 6:0, 6:3, Granollers/M. Lopez (Španjolska) - A. Murray/J. Murray (Velika Britanija) 6:2, 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.